Actualitate

Candu: Sistemul tichetelor de masă va fi implementat treptat, din 1 ianuarie 2018

“Sper ca, până la sfârșitul acestei sesiuni, el să fie aprobat, astfel încât să avem timp suficient, încă jumătate de an, pentru adaptarea legislației conexe, dar și pentru ca mediul de afaceri să se pregătească, să apară acei operatori care vor fi responsabili de emiterea tichetelor de masă și, prin urmare, din 1 ianuarie 2018 sistemul să fie funcțional”, a declarat Candu într-un interviu pentru portalul Tribuna.md.

Spicherul Legislativului spune despre tichetele de masă că oferă avantaje, atât din punct de vedere social, cât și economic. “În primul rând, tichetul de masă va fi un supliment net la salariu, ceea ce înseamnă că acest venit în plus al angajaților va fi scutit de orice taxă, începând cu contribuțiile sociale, medicale și finalizând cu impozitul pe venit. În prezent, aproape jumătate din salariu, cetățenii țării noastre îl cheltuiesc pentru procurarea produselor alimentare. Legea prevede că tichetul de masă va putea fi folosit strict pentru cumpărarea alimentelor. Astfel, nu doar că va crește puterea de cumpărare a angajatului, dar și vom încuraja alimentația la timp și corectă, ceea ce va duce la îmbunătățirea sănătății populației. Acestea sunt beneficiile pentru angajat”, a explicat Candu.

Din punctul de vedere al angajatorului, tichetul de masă reprezintă o cheltuială deductibilă, este scutit de taxe, este un instrument remarcabil pentru a motiva salariații, a mai subliniat Candu. “În plus, promovarea alimentației corecte în rândul angajaților va duce la creșterea productivității lor. Toate acestea, contribuie la dezvoltarea afacerilor. Mai mult, odată cu implementarea legii, operatorii de tichete vor crea noi locuri de muncă”, a punctat șeful Legislativului.
 
Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *