Cătina – un aliat împotriva kilogramelor în plus
În plus, cătină este cunoscută şi pentru capacitatea de a împiedică creşterea numărului kilogramelor, dar şi pentru proprietăţile antirid sau cele care încetinesc îmbătrânirea pielii. Iată câteva beneficii:
Cătina ajută la slăbit
Este una dintre puţinele surse naturale de acizi graşi (omega-7) ce ne ajută să ne menţinem greutatea.
Cătină încetineşte îmbătrânirea pielii
Cătină conţine vitaminele A, C şi E, iar extrasul de cătină reprezintă cea mai recomandă alegere naturală pentru regenerarea pielii. Uleiul de cătină este recomandat pentru orice tip de ten şi are un efect antirid puternic. Poţi aplică acest ulei pe riduri seară, înainte de culcare.
Cătina ajută persoanele care au probleme cu constipaţia
Uleiul de cătină ne ajută la reglarea tranzitului intestinal şi este recomandat persoanelor ce suferă de constipaţie. Dr. Oz sugerează că administrarea în fiecare zi a unor capsule ce conţin acest tip de ulei este benefică pentru organism.
Cătina este bună pentru diferite probleme ale pielii
Pentru că are în conţinut ingrediente active, acest ulei de cătină va vindecă şi arsurile (chiar şi cele cauzate de soare), rănile, dermatitele, eczemele, acneea sau herpesul.
Are grijă de gingii
Cătină protejează gingiile şi le poţi masă cu acest tip de ulei pentru a putea preveni diferite infecţii din ale cavităţii bucale.
Cum se face uleiul de cătină acasă
-se spală fructele şi se apasă uşor pentru a absorbi excesul de suc
-se pun cătină, ulei de migdale, floarea soarelui sau măsline în blender
-acest amestec trebuie lăsat într-un recipient din sticlă închis într-un loc întunecat şi răcoros timp de trei săptămâni şi se va amestecă în compoziţie din când în când
-după trei săptămâni vei putea să alegi uleiul care s-a formă şi să îl păstrezi într-un recipient bine închis la răcoare şi întuneric (de preferat într-o debara).
sursa: yve.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!