Bună Dimineața

Ce au în comun Bumacov, Tutun CTC şi… miniştrii francezi?

Autorul investigaţiei, Pavel Păduraru, aducea argumente substanţiale în acest sens, care pe mine personal m-au convins. Nu ştiu cum şi-a construit noua directoare relaţiile cu subalternii şi de ce oamenii sunt nemulţumiţi de politicile ei manageriale. În schimb, am o întrebare la care nimeni dintre cei implicaţi în conflict nu mi-a dat răspuns. Cum este posibil ca directorul Tutun CTC să acumuleze în mai puţin de un an venituri de 1,2 mln. lei? Ziarul a publicat un document de plată care indica asupra acestui fapt, iar argumente de genul „raţionalizări, economisiri, strategii geniale şi regulamente interne” nu rezistă.

Presa a semnalizat, ministerul s-a justificat şi totul a fost dat uitării cum se întâmplă de obicei în Moldova. Dar iată că joia trecută la un post de radio, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov, revine la acest caz şi declară cu stupoare: „Tot ceea ce a fost în presă nu a fost adevărat. Cei care au venit cu aceste articole au propus la Consiliu bani ca să nu publice. A fost interzis, nicăieri să nu să se plătească bani, că de altfel vom fi şantajaţi de toate întreprinderile. Iată care este nivelul acestor oameni care au scris”.

Pavel Păduraru va comenta aceste acuzaţii pe care eu, din start, le consider aberante, atâta timp cât nu sunt însoţite şi de probe. Pe mine una mă interesează: de ce ministrului Bumacov i se pare normal ca directorul de la Tutun CTC să câştige peste un milion de lei în mai puţin de un an? Şi încă ceva: dacă bugetul pentru anul 2012 va fi revizuit, aşa cum a anunţat deja premierul Filat, va fi revizuit şi câştigul directorului Tutun CTC?

Nu am nimic împotrivă să strângem puţin cureaua, atunci când e vorba de creşterea economică şi de interesele ţării în general. Dar ia uitaţi-vă ce fac francezii în cazuri similare: în prima şedinţă a Executivului francez în noua sa componenţă miniştrii au adoptat o hotărâre prin care îşi reduc propriile salarii cu 30%… De asemenea, a fost diminuat şi salariul preşedintelui cu acelaşi procent.

Aşa procedează miniştrii francezi. Noi de ce nu am face ordine măcar în salariile fabuloase ale unor directori?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *