Ce fac surorile Osoianu de 8 Martie
Dacă alți artiști se plâng că nu au unde concerta, ele îmbracă ia națională în fiecare zi, și chiar 8 Martie îl întâmpină în costum național. Fiecare dintre ele are un serviciu de bază, deoarece, în cadrul Ansamblului „Tălăncuța”, nu sunt salarizate. Astfel, la îndemnul îndrumătorului lor Andrei Tamazlâcaru, cele cinci surori își câștigă pâinea în calitate de profesoare, conducând mai multe ansambluri folclorice în diferite instituții de învățământ. Iulia, bunăoară, conduce ansamblurile folclorice de la Școala nr. 83 și de la Liceul Teoretic „Orizont”, Romela – de la Liceul „Ginta Latină” și Liceul profesional nr. 1, Maria – de la Școala primară nr. 82 și Colegiul financiar-bancar, Valentina – de la liceele „D. Alighieri” și „Spiru Haret” ș.a.m.d. Urmând exemplul lor, instituțiile de învățământ din Moldova au fost împânzite de ansambluri folclorice pentru copii și tineret.
Valentina Osoianu: „Vom sărbători a doua zi, la fratele Alexandru”
Abia venită de la o repetiție și în timp ce se pregătea să plece la alta, Valentina ne-a spus că de 8 Martie va avea repetiții la Palatul Național cu Orchestra „Lăutarii”. „Ne pregătim de spectacolul aniversar al maestrului Nicolae Botgros, care va avea loc pe 10 martie. Tot azi, vom merge la Centrul republican pentru copii și tineret „Artico”, unde vom face repetiții cu copiii la Studioul folcloric „Iedera”, condus de noi. Cu ei, pe 9 martie, vom participa la „Mărțișorul copiilor” de la Palatul Național. Seara, vom merge la Tohatin, la fratele nostru, Alexandru. El tot timpul ne pregătește câte o felicitare în versuri. În rest, cu toate că e vacanță, noi facem cu copiii repetiții în fiecare zi”, remarcă Valentina Osoianu.
Maria Osoianu: „Mă voi strădui, pe cât e posibil, să fiu împreună cu familia”
Vom fi în repetiții cu „Lăutarii”, cu care am înregistrat de curând și un CD. Personal, în această zi mă voi strădui să fiu pe cât e posibil împreună cu familia. Sărbătorim și noi pe apucate, pentru că viața ne este mereu pe roate.
Iulia Osoianu: „Visez să merg cu fiica la un spectacol, să ies la o margine de pădure”
La Grădinița nr. 30, unde lucrez, în cele 14 grupe, am avut 12 matinee. Mi-au mai rămas încă două. Desigur, am nevoie de odihnă. Vreau să merg cu fiica la un spectacol, să ies la o margine de pădure. Însă nu dispunem de timp. Suntem mereu în repetiții sau în spectacole, pe scenă.
Elena Osoianu: „Când era mama, de obicei mergeam la țară…”
Ca întotdeauna, avem invitații private. Nu-mi amintesc vreun 8 Martie pe care să-l fi sărbătorit împreună, în liniște. Relaxarea noastră e prin cântec. Când era mama, în această zi ne duceam la țară, la Horești, Fălești. A decedat acum doi ani, Dumnezeu s-o ierte. Am însă și o bucurie. Recent, m-am întors de la Berlin, unde feciorul meu, Dinu Tamazlâcaru, e solistul principal al Operei. A jucat rolul Prințului în spectacolul „Lacul lebedelor” de P. I. Ceaikovski. Mă bucur că a fost desemnat de către public drept cel mai bun balerin al anului 2012. În același timp, a primit Premiul „Dasna” al Asociației Teatrelor din Germania.
…Romela Osoianu se află într-un turneu în România.
Cu ocazia zilei de 8 Martie, TIMPUL le dorește surorilor Osoianu și tuturor femeilor multă-multă sănătate, fericire și noroc în toate!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!