Politică

Ce înseamnă declarația Nataliei Gavrilița că ea nu are informații despre implicarea armatei ruse din „transnistria” în război?

Prim-ministra Republicii Moldova declară că autoritățile de la Chișinău nu dețin informații „care ar da de înțeles că există riscul implicării forțelor din stânga Nistrului” în războiul din Ucraina.

Totodată Natalia Gavrilița a condamnat racolarea cetățenilor moldoveni de către Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană subliniind în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8 că aceasta este o „evidentă încălcare”.

„Evident că este o încălcare. Este un teritoriu necontrolat, de aici și toate problemele. Nu putem acționa pe acest teritoriu. Condamnăm astfel de acțiuni”, a declarat Natalia Gavrilița, precizând că se va informa pentru a afla detalii, a examina subiectul și a lua o decizie în acest sens.

Totodată, prim-ministra a comentat avertizările Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei și a punctat că autoritățile de la Chișinău „nu au informații care ar da de înțeles sau ar duce la concluzia unui risc de implicare a forțelor din stânga Nistrului în acest război.”

„Atunci când avem o regiune, un teritoriu care nu este controlat de autoritățile constituționale, atunci când avem forțe străine pe acest teritoriu, atunci când este un război în plină derulare în țara vecină trebuie să avem un grad sporit de vigilență ți să ne asigurăm că acest război nu trece hotarele R. Moldova. Provocări oricând pot fi, ele pot fi și pe timp de pace, riscul crește pe timp de război”, a conchis Gavrilița.

Lipsa informației nu este o dovadă că informația lipsește..

Aerodromul din Tiraspol este pregătit să primească aeronave rusești.

Nu este prima dată când reprezentanții autorităților repetă sintagma „nu avem informații” în public, fără a spune explicit dacă este vorba despre o lipsă de informații, sau au informații și știu sigur că nu se pregătește nimic din Transnistria.

Dorința autorităților de a nu provoca panică în societatea este de înțeles, totuși dezinformarea populației în legătură cu riscurile care există și despre care vorbește o lume întreagă e o problemă gravă.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *