Media

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (II)

Deşi mulţi oameni continuă să admire puterea acestei ţări, iar televiziunile oficiale de la Moscova prezintă succesele guvernării de la Kremlin, datele statistice arată o altă imagine, mai puţin cunoscută, a Rusiei.

Economie bazată pe gaz şi petrol

Potrivit Serviciului Federal Vamal, principalele produse exportate de Rusia sunt gazul şi petrolul (70%). Urmează metalele feroase (15%) şi lemnul (10%). Alte categorii de produse, inclusiv tehnologii şi armament, constituie 5% din exporturi. Economia rusă contribuie la PIB-ul global cu doar 2 la sută.

Prestarea serviciilor sexuale a devenit una din activităţile cele mai populare. Mai mult de 60% din femei din Rusia consideră că nu are niciun rost să aibă relaţii intime cu partenerul fără a obţine un câştig material.

În 2012, cei mai solicitaţi pe piaţa de muncă vor fi experţii în vânzări şi marketing (circa 51% de companii intenţionează să-i angajeze), experţi în logistică – 23%, contabili – 20%, muncitori calificaţi – 19%, ingineri IT şi angajaţi în administraţie -17%, jurişti – 8%.

57% din tinerii cu studii superioare din Rusia îşi doresc să muncească peste hotare.

400 de „hoţi în lege”

În Federaţia Rusă sunt luaţi în evidenţă circa 1000 de interlopi, şefi ai grupărilor criminale, dintre care 400 poartă titlul de „hoţi în lege”. Doar 10% din ei sunt ruşi ca naţionalitate, restul provin din Caucaz. Majoritatea hoţilor în lege locuiesc în Moscova, Sank Petersburg, în regiunile Moscova, Leningrad, Tver, Krasnodar şi Stavropol.
73,07% din cetăţenii ruşi susţin ideea ieşirii republicilor caucaziene din componenţa Federaţiei Ruse.

În 2011, impozitul auto pe un autoturism de 215 c.p. a constituit 16.125 ruble (405 euro) în regiunea Voronej, 12.900 ruble (324 euro) în Moscova, 3.225 ruble (81 euro) în Inguşetia, 1.720 ruble (43 euro) în Daghestan, 1.505 ruble (37 euro) în Cecenia.

Impozitul auto pentru un Porche Cayenne 4.8 Turbo AT de 500 c.p. constituie 5 mii ruble (125 euro) în Daghestan şi 75 mii ruble (1886 euro) în Sankt Petersburg.

Rusia – lider la consumul de droguri

Rusia consumă 21% din cantitatea totală de heroină produsă la nivel global, situându-se astfel pe primul loc în lume. În fiecare an, în Rusia se vând 90 tone de heroină, care valorează circa 11 miliarde de dolari. Rusia ocupă locul trei în lume după numărul de narcomani, urmând Afganistanul şi Iranul. Tinerii ruşi cheltuiesc anual circa 2,5 miliarde de dolari pentru droguri. În fiecare zi, în Rusia mor aproximativ 100 de persoane din cauza narcomaniei.

Traducere de I.M.

(Va urma)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *