Media

Ce se întâmplă în Rusia? Statistici reale (V)

Dacă în Germania coşul minim de consum include 475 de produse, atunci conţinutul coşului minim de consum din Rusia este format din 156 de produse şi nu a mai fost revăzut din 2006. Costul mediu lunar al acestuia constituie circa 260 dolari. Cheltuielile pentru educaţie, odihnă, tratament calitativ, îmbunătăţirea condiţiilor de trai nu sunt luate în considerare. Coşul minim de consum nu cuprinde nici cheltuielile pentru creşterea unui copil.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii şi Dezvoltării Sociale, în 2010, în Federaţia Rusă au fost înregistraţi 13 milioane de invalizi. În primul semestru al anului, peste 20,5 milioane de locuitori ai statului au avut un venit mai mic decât coşul minim de consum, în condiţiile în care 59,4% din săraci sunt angajaţi în câmpul muncii.

Rusia a cheltuit circa 12 milioane de dolari pentru fiecare medalie câştigată la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver

Întreţinerea unui deţinut într-o închisoare cu regim strict costă circa 213 dolari/lună. Pensia medie în Rusia constituie 260 dolari. Pensia primită în cazul pierderii unuia dintre întreţinători constituie 42 dolari.

Pensia minimă pe care o primeşte un pensionar din Rusia este de 85 dolari, permiţându-i acestuia să existe la nivelul supravieţuirii. 67,4% din cetăţenii ruşi percep pensionarea drept o catastrofă. Excepţie fac doar funcţionarii de stat, a căror pensie constituie 75% din salariu. Un judecător civil primeşte o pensie de circa 2200 dolari/lună. Pentru a se bucura de o bătrâneţe îndestulată, fiecare cetăţean al FR ar trebui să depună circa 5800 de euro pe an.

Viaţa pensionarilor din Rusia este numită „perioadă de supravieţuire” care durează circa 12 ani. 20% din cetăţenii ruşi se pensionează înainte de termen din cauza condiţiilor nocive de muncă.

(Va urma)

Traducere de I.M.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *