Ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de cafea
Servirea unei cești de cafea este un adevărat ritual. Deși consumul de cafea este asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea riscului de apariție a bolii Alzheimer, există și unele efecte secundare pe care organismul le poate experimenta. Ce se poate întâmpla dacă renunți la consumul de cafea Conform specialistilor, prea multă cofeină poate duce la anxietate, insomnie, neliniște și o frecvență cardiacă accelerată. Specialiștii menționează, de asemenea, că cafeaua poate crește acidul din stomac, ceea ce pentru unii poate duce la arsuri la stomac. Dacă oricare dintre aceste efecte secundare ți-au afectat viața și te-ai gândit să renunți la cafea, sunt șanse să fii fost intimidată să iei această decizie.
Renunțarea la obiceiul de a bea cafea poate fi intimidantă, mai ales dacă ești îngrijorată cu privire la simptomele de sevraj. Dependența de cofeină nu este din punct de vedere tehnic o dependență, dar poate duce la simptome ale sevrajului dacă renunți brusc la ea.
Simptomele pot include dureri de cap, somnolență, greață și iritabilitate. Află mai multe și despre ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ciocolată. Iată cum va reactiona organismul tău după această decizie. Poți avea un somn mai bun
Specialiștii de la Healthline spun că poți avea un somn mai bun dacă renunți la cafea. Cofeina este un stimulent, ceea ce înseamnă că accelerează activitatea din creier și sistemul nervos. Deși acest lucru te poate ajuta să fii alertă pe timpul zilei, poate sfârși prin a-ți perturba somnul noaptea provocând în cele din urmă somnolență în ziua următoare. Acest lucru poate fi adevărat chiar dacă îți bei cafeaua cu șase ore înainte de a merge la culcare. Renunțarea la cofeină ar putea inversa aceste efecte și ar putea să-ți permită să ai un somn mai odihnitor. Ar putea scădea riscul apariției cariilor dentare Pe lângă faptul că este renumită pentru pătarea dinților, cafea este cunoscută și pentru faptul că îi slăbește prin atacarea smalțului. Cofeina din cafea poate provoca uscăciunea gurii, iar saliva nu va mai putea lupta împotriva bacteriilor. Cu cât gura este mai uscată, cu atât riscul de carii este mai mare. Studiile au arătat, de asemenea, că băuturile foarte acide pot duce la uzura și degradarea smalțului. Ar putea să-ți îmbunătățească aspectul pielii Renunțarea la cafea ar putea să-ți îmbunătățească aspectul tenului, spun specialiștii pentru EaTthis.com. Boabele de cafea sunt pline de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi, dar beneficiile cafelei sunt obținute în principal prin produsele topice. De fapt, studiile au sugerat că consumul de cafea are efecte de îmbătrânire ale pielii. Cofeina încetinește viteza cu care organismul produce colagen, responsabil pentru menținerea elasticității pielii. Astfel, renunțarea la cafea ar putea să te ajute să ai un aspect mai tânăr al acesteia. Ar putea să ajute la scăderea presiunii arteriale Tensiunea arterială crește după consumul de cofeină, iar acest lucru poate fi valabil chiar și pentru populația mai tânără. Clinica Mayo susține că cofeina ar putea bloca un hormon care ajută arterele să se lărgească, în timp ce alți medici consideră că aceasta declanșează eliberarea de adrenalină, care determină creșterea tensiunii arteriale. Studiile spun că reducerea cofeinei ar putea ajuta la combaterea creșterilor pe termen scurt ale presiunii arteriale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!