Politică

Cesare de Montis, seful delegatiei Comisiei Europene in RM: RM nu poate sa discrimineze anumiti cetateni ai Europei

La initiativa Ambasadei Romaniei, saptamana trecuta, Agentia „Ways Business Solutions” a organizat o excursie pentru corpul diplomatic din RM pe un itinerar turistic deosebit RM – Romania. Din grupul de diplomati au facut parte ambasadorul Cesare de Montis, seful delegatiei Comisiei Europene in RM, Ion Serban, consilier economic la Ambasada Romaniei, Melanie Marlett, director de tara al Bancii Mondiale, Kaarina Immonen, coordonator rezident al ONU in RM, Petr Kypr, ambasadorul Cehiei etc.Imediat dupa traversarea frontierei, primul popas inaltii oaspeti l-au facut in podgoriile din comuna Cozmesti, la crama VINIA. Acolo ei au fost intalniti de fanfara localnicilor, admirata chiar si de Goran Bregovic, cand a trecut pe acolo. Diplomatii au participat la o degustatie extraordinara de vinuri chiar in beciurile de la VINIA.
Dupa ce s-a deplasat la Iasi, grupul diplomatic a luat cina la celebrul restaurant „Bolta Rece”, local vizitat candva de Creanga si Eminescu. Oaspetii au facut un tur al Iasiului, unde trecutul si prezentul se impletesc in istoricele edificii, manastiri si morminte ale marilor nostri inaintasi. La Palatul Rozovanu, actuala primarie a municipiului, ambasadorii s-au intalnit cu viceprimarul de Iasi, Gabriel Grigore. El si-a exprimat satisfactia ca excursia corpului strain diplomatic din RM va impulsiona dezvoltarea relatiilor turistice dintre ambele tari.
 

„Este o buna idee de a include doua tari intr-o singura calatorie turistica. Cea mai mare performanta ar fi sa scapam de granite si sa eliminam vizele. Recomandam turistilor sa cunoasca Romania, o tara UE cu capacitatea de a avea o puternica industrie turistica si RM, care, de asemenea, ne bucura cu peisaje naturale unice si cu vinuri excelente”, a mentionat Cesare de Montis, seful delegatiei Comisiei Europene in RM.
 

In ceea ce priveste impunerea vizelor pentru cetatenii europeni din Romania, el a spus: „Am incercat sa facem sa se inteleaga ca este o masura politica inacceptabila. De fapt, este vorba de interese politice. RM nu poate sa discrimineze anumiti cetateni ai Europei, sa-i divizeze in categoriile „A” si „B”. Toti trebuie tratati la fel. Nu suntem obisnuiti sa reactionam imediat la asemenea masuri. Parlamentul European si Consiliul de Ministri au nevoie de timp pentru a analiza aceasta situatie”, a declarat ambasadorul Cesare de Montis.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *