Actualitate

Cine a decis să refuze oferta Ucrainei de a cumpăra „Mig-urile” moldovenești?

„Business” moldovenesc

Gavrilița aruncă vina pe APP, iar APP pe cei de la Mărculești, deși Comandantul Suprem al Armatei este Maia Sandu

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a declarat luni că ţara sa este alături de Ucraina cu ajutoare umanitare, însă sprijinul militar în faţa invaziei ruse trebuie să vină de la ţări cu posibilităţi mai mari, chiar dacă asta nu este un motiv să refuzi vânzarea unor aeronave inoperabile pe care statul încearcă să le vândă de vreo 10 ani.

După şedinţa de guvern, Gavriliţa a fost întrebată, inclusiv de presa ucraineană, de ce Chişinăul refuză să vândă Ucrainei şase avioane MiG despre care se ştie că sunt uzate.

Ea a arătat că Agenţia Proprietăţii Publice poate da mai multe detalii despre starea avioanelor de luptă respective, pasând astfel responsabilitatea și problema pe o instituție care nu poate lua decizii politico-militare de acest nivel fără acceptul sau acordul Comandatului Suprem al Armatei R. Moldova – președinta Maia Sandu.

Agentia Proprietatii Publice nu a primit nicio solicitare din partea autoritatilor ucrainene privind vanzarea celor sase avioane de lupta MIG-29, spune directorul agenției deși acesta înțelege că o astfel de solicitare a ajuns pe masa conducerii de vârf, care refuză să-și asume public că a refuzat să ajute Ucraina în lupta ei cu fascimul ruso-putinist.

Mai mult ca atât, șeful APP spune o prostie mare: “Ele sunt in dotarea aeroportului Marculesti, sunt in dotarea lor. Nu pot sa va spuna acum despre starea lor.”

Mig-29S fac parte din Forțele Aeriene ale Republicii Moldova reprezintă aviația militară a Armatei Naționale a Republicii Moldova, iar comandatul suprem al armatei este Maia Sandu, nu…. șeful APP sau conducerea de la Mărculești.

Amintim că presa din Ucraina a relatat despre oferta Kievului de a cumpăra de la Chișinău cele 6 Mig-29S care ruginesc la Mărculești, iar Maia Sandu ar fi refuzat de teama unei reacții „negative” din partea Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *