Actualitate

Colonel rus găsit împușcat de 5 ori în piept: presa scrie despre altă „sinucidere”

Un comandant rus implicat în campania de mobilizare pentru războiul lui Vladimir Putin în Ucraina a fost găsit mort în biroul său, după ce ar fi murit în circumstanțe misterioase. Acesta este cel mai recent caz de „sinucidere” în rândul persoanelor din conducerea unor instituții rusești.

Colonelul Vadim Boyko, în vârstă de 44 de ani ar fi murit miercuri diminineață la scurt timp după ce ajunsese la muncă, după ce ar fi fost împușcat de mai multe ori în piept.

Un alt ofițer ar fi auzit circa cinci împușcături din biroul acestuia și s-a grăbit să vadă ce s-a întâmplat, dar când a ajuns acolo Boyko era deja mort.

Boyko era șef adjunct al prestigioasei școli navale superioare Makarov Pacific din Vladivostok. Tată a doi copii, el a fost, de asemenea, responsabil cu armamentul și muniția la academia de elită.

Potrivit unor reportaje ale mass-mediei rusești ar fi vorba despre o „sinucidere”, poveste care a fost imediat pusă sub semnul întrebării, deoarece colonelul ar fi trebuit să se împuște singur de cinci ori.

Totodată, nu a fost găsit niciun bilet de adio.

Publicația BAZA – care are surse în rândul forțeleor de ordine de la Moscova – a relatat că anchetatorii au găsit cinci carcase de gloanțe și patru pistoale Makarov lângă colonelul mort.

Iar un raport a contestat ipoteza conform căreia colonelul s-ar fi putut împușcat singur de cinci ori.

Mai mulți oligarhi ruși au murit în condiţii suspecte de la începutul războiului Rusiei în Ucraina

Luna trecută, locotenet colonelul Roman Malyk, în vârstă de 49 de ani, care se ocupa de asemenea de campania de mobilizare a Rusiei,  în districtul Partizan și zonele învecinate din regiunea Primorsky, a fost găsit mort.

Anchetatorii au susținut că acesta s-a sinucis, chiar dacă fusese deschisă și o anchetă pentru crimă.

Tatăl a doi copii, Malyk a fost un veteran al războiului Rusiei în Cecenia, iar prietenii și familia au negat cu fermitate că s-a sinucis.

La sfârșitul lunii septembrie, Pavel Pchelnikov, în vârstă de 52 de ani, director al unei companii subsidiare a Căilor Ferate Ruse, a fost și el găsit mort, cu o rană de glonț, pe balconul locuinței sale din Moscova. O anchetă oficială a fost deschisă, la acea vreme, cu privire la stabilirea cauzelor morții sale, chiar dacă versiunea inițială era că s-a sinucis.Pavel Pchelnikov FOTO The Sun/East2West

Pavel Pchelnikov FOTO The Sun/East2West

Pe data de 1 septembrie, Ravil Maganov, în vârstă de 67 ani de ani, șef al consiliului de administraţie al companiei petroliere Lukoil, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova. Agenţia TASS a relatat, citând surse ale forţelor de ordine că a fost vorba „de o sinucidere”.Ravil Maganov a fost decorat de Vladimir Putin în 2019 FOTO Kremlin

Ravil Maganov a fost decorat de Vladimir Putin în 2019 FOTO Kremlin

Pe 18 aprilie, fostul vicepreşedinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, şi-ar fi împuşcat soţia şi fiica în apartamentul lor din Moscova, apoi s-ar fi sinucis. 

Vasili Melnikov, un alt om de afaceri rus, a fost găsit mort alături de familia sa în Nijni Novgorod pe data de 23 martie. Melnikov deţinea MedStom, o companie de consumabile medicale. Potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei, bărbatul de 43 de ani, soţia sa, în vârstă de 41 de ani, şi doi copii de patru şi 10 ani au fost găsiţi înjunghiaţi.  

La momentul incidentului comisia de anchetă a declarat că “nu au existat semne de intrare neautorizată în apartament” şi că „(nchetatorii] iau în considerare mai multe versiuni despre ceea ce s-a întâmplat, inclusiv uciderea copiilor şi a soţiei de către capul familiei, urmată de o sinucidere”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *