RăzboiUcrainaUE / Nato

Comisia Europeană: Ucraina va primi împrumuturi suplimentare în valoare de până la 100 de milioane de euro pentru reconstrucție

Ucraina urmează să primească împrumuturi suplimentare în valoare de până la 100 de milioane de euro (108 milioane de dolari) de la Uniunea Europeană pentru repararea daunelor cauzate de război, a anunţat marţi, 13 iunie, Comisia Europeană, relatează Dpa și Agerpres.

”Suntem hotărâţi să readucem viaţa tuturor comunităţilor din Ucraina care suferă de agresiunea Rusiei”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) va împrumuta banii, care urmează să fie utilizaţi, de exemplu, pentru refacerea infrastructurii municipale sau repararea liniilor de transmisie pentru energie electrică, potrivit Dpa.

Menționăm că Uniunea Europeană a oferit deja aproximativ 70 de miliarde de euro pentru Ucraina de la începutul războiului de agresiune al Rusiei, conform comisiei, iar acest ajutor include 2,4 miliarde de euro finanţare de la BEI. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *