Actualitate

Comitetul Internațional Olimpic poate descalifica naționala Rusiei de la Rio

Într-un articol în Frankfurter Allgemeine Zeitung, șeful CIO nu a exclus că în urma investigației WADA va trebui luata o „decizie grea cu privire la responsabilitatea colectivă și individuală”.

În prezent, ramane în vigoare suspendarea atletilor rusi, inclusiv la Jocurile Olimpice de la Rio. Amenințarea descalificării întregii echipe naționale a Rusiei a apărut după declarația fostului șef al laboratorului anti-doping de la Moscova (RUSADA) Grigori Rodcenkov despre presupusa substituție în masă a testelor de dopaj la Olimpiada de la Soci din 2014.

Ministerul Sportului din Federația Rusa a subliniat faptul că manipularea în masa a probelor de dopaj este acum imposibila, și ca la Soci-2014 au existat profesioniști din diferite țări, care au lucrat sub supravegherea constantă a observatorilor independenți.

În același timp, Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic din Rusia au promis să coopereze pe deplin cu ancheta WADA, subliniind faptul că responsabilitatea ar trebui să fie personalizata. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *