Comuniştii au privatizat terenuri şi până în 2001
Munteanu, a specificat că memorialul Eternitate, mănăstirea Căpriana, mănăstirea Curchi, calea ferată Cahul-Giurgiuleşti, vechiul şi noul sediu al Partidului Comuniştilor, cartierul din str. Ciocârlia cu cele două hectare de terenuri privatizate ilicit sunt doar câteva „afaceri” dubioase derulate de oameni sau firme apropiate PCRM-ului. Pe durata anilor 1999-2006, numai în „afacerea Ciocârlia” au fost implicate, consecutiv, cinci firme înrudite: „Moldconstruct-Market”, „Metal-Market”, „Comunicaţii-Service”, „Comunicaţii-Confo” şi „Biotex-Com”.
Juristul Victor Popa a menţionat că în Raportul anual al Curţii de Conturi din 9 iulie 2010 privind administrarea patrimoniului public, la pagina 80, este stipulat că Agenţia de Stat „Moldsilva” a atribuit „într-un mod defectuos în arendă terenuri forestiere SRL „Biotex-Com”. „Este vorba de pădurea de la Ţiganca şi Rotunda, r-nul Orhei (700 ha, la un preţ anual de 315 lei pentru un hectar). Cazul este similar celui de la Geamăna, Anenii Noi (1266 ha, la acelaşi preţ), unde terenul forestier a fost acordat fără organizarea licitaţiilor publice, cu limitarea accesului populaţiei în pădure, cu construcţii capitale neautorizate şi alte nereguli constatate atât de organele Procuraturii, cât şi de instituţiile specializate de control ale statului.
În cadrul conferinţei de presă s-a menţionat că firma „Biotex-Com” este implicată şi în privatizarea a peste 400 de cote ţărăneşti în satele Vadul lui Isac şi Colibaşi, raionul Cahul. Iar în anul 2009, Vladimir Voronin a reuşit să procure peste 3 ha de terenuri în satul Budeşti din suburbia Chişinăului, la preţul mediu de 245 de lei pentru un ar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!