Justiție

Condamnat la închisoare după un scandal la bordul unui avion de pe cursa Londra-Chișinău. Care este motivul?

Un scandal la bordul unei aeronave de pe cursa Londra-Chișinău i-a creat probleme unui moldovean în vârstă de 45 de ani, care a fost recunoscut vinovat pentru huliganism și aplicarea violenței asupra unei persoane cu funcție de răspundere, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 6 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 3 ani, transmite Jurnal.md.

Incidentul s-a petrecut pe 29 august 2022, la bordul unei aeronave ce aparține unei companii aeriene din Republica Moldova și care efectua cursa Londra-Chișinău.

Astfel, potrivit procurorilor, bărbatul, care era beat, a manifestat un comportament neadecvat şi a încălcat ordinea publică, exprimându-se cu cuvinte necenzurate în adresa pasagerilor și însoțitorilor de bord.

Pentru aplanarea conflictului, la bordul aeronavei au venit ofițerii Poliției de Frontieră, însă inculpatul a continuat acțiunile huliganice, opunând rezistență și aplicând violență față de reprezentanții legii. Acesta nu s-a subordonat cerințelor, iar ca rezultat, i-a cauzat vătămări corporale unui ofițer.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *