Timpul Local

„Cornuleţul cu lapte” a rămas… pentru anul viitor

În unele instituţii preuniversitare elevii au primit doar chifle, în altele – mici dejunuri calde, aşa cum s-a făcut în ultimii ani, ne-au spus responsabilii de învăţământ din raioane. Deşi prim-ministrul Vlad Filat a optat pentru un pahar de lapte şi corn şi a dat indicaţie să se găsească bani, iniţiativa a rămas în faza de propunere.

În şcolile din Dubăsari în luna septembrie au primit chifle toţi elevii din clasele I-IX, ulterior s-au dat doar celor din clasele primare. Andrei Toderaşcu, şeful Direcţiei învăţământ Căuşeni, a spus că chifla şi laptele nu au ajuns la destinatari. Ca şi în anii trecuţi, elevilor de la clasele primare li se dă micul dejun cald pentru care sunt alocate de la bugetul de stat câte şase lei pentru copil pe zi. În acelaşi timp, copiii din familiile social-vulnerabile sunt alimentaţi din contul Consiliului raional.

„Singura noutate e că începând cu 1 septembrie primesc cei şase lei pe zi şi copiii din şcolile primare private. Restul trebuia să se discute într-o şedinţă de guvern ulterioară…”, a declarat ministrul degrevat al Educaţiei Leonid Bujor. Despre „cornuleţul cu lapte” pentru clasele I-XII, aşa cum promiteau în august guvernanţii, ministrul dă din umeri. „Noi am venit cu patru propuneri, s-a ales varianta mai economă”, adaugă Bujor.

Conform bugetului de stat pentru 2010, pentru asigurarea cu mic dejun cald a picilor din clasele I-IV statul cheltuieşte în total 140 mln. lei. Nu există nicio decizie adoptată referitoare la corn şi lapte, ne-au declarat responsabili de la Ministerul Finanţelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *