Externe

Corupul neînsuflețit al bancherului tadjik la uciderea căruia a participat și atacatorul de la Aeroportul Chișinău a fost găsit

Corpul neînsuflețit al bancherului tadjik Shukhrat Ismatulloev, care a fost răpit pe 23 iunie de un grup criminal din care făcea parte și ucigașul de la Aeroportul Chișinău, a fost găsit în Penjikent, a anunțat, marți, 15 august, procurorul general al Tadjikistanului, Yusuf Rahmon, într-o conferință de presă, relatează presa locală.

Astfel, potrivit acestuia, cadavrul a fost găsit pe o mică insulă din mijlocul râului din Sarazm, în urmă cu două zile.

„Identitatea i-a fost stabilită de medicul stomatolog care i-a tratat dinții. Au fost fixate și alte examinări pentru stabilirea identității, informații detaliate urmând a fi furnizate în zilele următoare”, a spus procurorul general al Tadjikistanului.

Astfel, potrivit Procuraturii Generale din Tadjikistan, Shukhrat Ismatulloev a fost răpit în seara de 23 iunie de un grup criminal, creat de Dilșod Saidmurodov. Victima a fost dusă în satul Shodob-1 și a fost torturată până a murit. Pentru a ascunde crima, trupul bărbatului ucis și mașina acestuia au fost aruncate în râul Zarafshan.

Vă amintim că unui cetățean străin i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, iar acesta a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare, Serghei Muntean și Igor Ciofu.

Ulterior, s-a anunțat că Rustam Ashurov, un cetățean tadjik în vârstă de 43 de ani, acuzat de uciderea celor două persoane pe aeroportul din Chișinău săptămâna trecută, a murit luni seară din cauza rănilor suferite în timpul arestării.

Luni, 3 iulie, Igor Ciofu a fost petrecut pe ultimul drum, cu onoruri militare. Ceremonia a avut loc în satul Nimoreni din raionul Ialoveni.

De asemenea, menționăm că ziua de 4 iulie a fost declarată zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria lui Serghei Muntean și Igor Ciofu. Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care a conferit post-mortem Medalia „Meritul Militar” lui Igor Ciofu și lui Serghei Muntean.

De asemenea, menționăm că la 7 iulie 2023, atacatorul de la Aeroportul Chișinău a vorbit cu mama sa la telefon, după ce i-a omorât pe polițistul de frontieră Serghei Munteanu și pe inspectorul de securitate Igor Ciofu. Rustam Ashurov i-a mărturisit mamei sale că a împușcat doi oameni și și-a luat rămas bun de la ea, rugând-o să aibă grijă de copiii lui. „E-n regulă, mamă. Ne vedem pe lumea cealaltă!”, i-a spus acesta mamei sale.

Luni, 10 iulie, rudele atacatorului a recunoscut veridiciatea imaginilor video.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *