CSI / Rusia

Crucișătorul Moskva, nava amiral a Rusiei în Marea Neagră, s-a scufundat – informația a fost confirmată de presa rusă

Nava de război rusă Moskva s-a scufundat, a anunțat agenția rusă de știri de stat TASS, citând un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

Moskva era remorcată spre port când “marea furtunoasă” a provocat scufundarea ei, potrivit unui mesaj al Ministerul rus al Apărării.

Pe tot parcursul zilei de joi au existat rapoarte contradictorii de la Moscova, Kiev și Pentagon cu privire la ceea ce s-a întâmplat cu nava, dacă mai era încă în flăcări – sau dacă s-a scufundat.

Nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră, crucișătorul înarmat cu rachete Moskva, a fost grav avariată după ce a fost lovită de două rachete. Nu se știe cu exactitate dacă este vorba de rachete ucrainene de tip Neptun, sau britanice – Harpoon.

Au murit 500 de marinari ruși?

Conform informațiilor preliminare, o navă turcească ar fi reușit să salveze în jur de 50 de marinari, dar nu a existat o confirmare oficială. Alte surse, spun că în jur de 14 marinari au fost salvați și transportați la un spital din Sevastopol. Presa rusă nu oferă nicio informație despre supraviețuitori.

”A mers exact acolo unde soldații de frontieră de pe Insula Șerpilor i-au spus să meargă”

Maksym Marchenko, guvernatorul regiunii din jurul portului Odesa de la Marea Neagră, a declarat că nava Moskva a fost lovită de două rachete de croazieră anti-navă de fabricație ucraineană Neptun, dar nu a furnizat dovezi.

“A fost confirmat faptul că crucișătorul de rachete Moskva a mers astăzi exact acolo unde soldații de frontieră de pe Insula Șerpilor i-au spus să meargă”, a declarat el într-o postare online. Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Oleksii Arestovich, consilier al lui Zelenski, a confirmat lovitura: “Arde foarte tare. Acum. Și cu această mare agitată, este imposibil de știut când vor putea primi ajutor”, a spus el, adăugând că “510 membri ai echipajului” se află la bord.

Luna trecută, Ucraina a anunțat că a distrus o mare navă rusă de sprijin pentru debarcare, Orsk, în Marea Azov, mai mică, la nord-est de Marea Neagră. Moscova nu a comentat ce s-a întâmplat cu nava.

Revista Forbes: Costul crucișătorului Moskva distrus de forțele armate ucrainene este de 750 de milioane de dolari

Forbes a întocmit o evaluare a celor mai scumpe echipamente rusești distruse în război. Acesta este condus de crucișătorul Moskva, al cărui cost, potrivit experților Forbes, este de aproximativ 750 de milioane de dolari.

În total, de la începutul invaziei la scară largă, armata ucraineană a distrus 5260 de unități de echipamente inamice.

Potrivit Forbes, Rusia a pierdut echipamente în valoare de peste 10,8 miliarde de dolari.

Vezi și – Analiză de Andrei Zubov, fiul celui care a construit corabia „Moskva” explică de nava a fost folosită greșit de armata rusă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *