Cum arată femeia cu cel mai lung păr din lume - Nu s-a mai tuns de 36 de ani

publicat în Lumea pe 11 Februarie 2021, 07:58

Asha Mandela, în vârstă de 54 de ani, se mândrește cu cel mai lung păr din lume. Femeia se poate lăuda la acest capitol, iar din anul 2008 a intrat în Cartea Recordurilor Guiness. Deși părul ei a crescut atât de mult încât îi poate pune în pericol sănătatea, femeia refuză să se tundă și spune că e fericită așa.

Femeia s-a hotărât să nu-și mai tundă părul deloc la vârsta de 29 de ani. Ea susține că a început totul ca o călătorie spirutală, nefiind vorba despre un moft sau un stil la modă. În prezent, femeia locuiește în Statele Unite ale Americii, iar podoaba ei capilară a ajuns să măsoare nu mai puțin de 17 metri, dar probabil o simplă cifră nu vă spune nimic. De exemplu, părul ei este mai lung decât un autobuz, iar greutatea este de peste 20 de kilograme.

Medicii au sfătuit-o să se tundă
Doctorii au avertzat-o în nenumărate rânduri că, din cauza acestei greutăți pe care corpul ei trebuie să o susțină, i s-a deformat coloana și au sfătuit-o să se tundă. De asemenea, i s-a spus că o să i se rupă gâtul, va ajunge să aibă spasme sau o sa ajungă să paralizeze. Nimic nu o înspăimântă. Asha Mandela refuză categoric să-și taie părul și are grijă de el ca de un copil. Ca să se spele pe cap, Asha trebuie să-și facă timp de acest lucru nu mai puțin de două zile.„Doctorii cred că am coloana strâmbă din cauza greutăţii părului meu. Mai mult, există oameni care spun că o să mi se rupă gâtul la un moment şi voi ajunge să am spasme şi să fiu paralizată.”, a declarat femeia.

stiridinlume.ro