Actualitate

Cum păstrăm mai mult timp legumele și fructele?

 Acestea pot fi lăsate pe masa pentru aproximativ o săptămâna sau în frigider pentru mai mult de șapte zile.

Avocado: Lăsați-le să se coacă în bucătărie, apoi depozitați-le în frigider.

Banane: Țineți bananele verzi în afara frigiderului și lăsați-le să se coacă în bucătărie.

Fructe de pădure: Afinele, murele, căpșunile și zmeura sunt fructe delicate și nu trebuie până când nu doriți să le consumați. Păstrați-le în frigider în recipiente uscate, acoperite.

Cireșe și struguri: Puneți-le în frigider, nespălate, în recipiente de plastic până când doriți să le consumați.

Citrice: Prelungiți termenul de valabilitate al clementinelor, grapefruit-ului, lămâilor sau portocalelor prin stocarea lor într-o plasă în frigider.
Pepeni: Stocați pepenele galben într-un loc întunecos, uscat, la distanță de alte produse. Pepenele tăiat trebuie lăsat în frigider.

Fructe sâmburoase: Păstrați nectarinele, piersicile și prunele într-o pungă de hârtie în bucătărie până când se coc, apoi mutați-le în frigider.
Roșii: Roșiile trebuie păstrate întotdeauna la temperatura camerei. Roșiile ținute în frigider se strică mai repede.

Broccoli și conopida: Broccoli-ul și conopida trebuie păstrate în sertare diferite din frigider, la distanță de alte produse.

Țelina: A se păstra în frigider.

Porumb: A se păstra în frigider cu tot cu coajă.

Castraveți: Păstrați castraveții la temperatura camerei. Aceștia pot fi păstrați în frigider timp de 1-3 zile dacă sunt consumați într-o perioadă scurtă de timp.

Vinete: Vinetele trebuie păstrate la temperatura camerei. Pot fi păstrate în frigider timp de 1-3 zile dacă sunt consumate într-o perioadă scurtă de timp.

Fasole verde: A se păstra în frigider.

Legume cu frunze: Salata verde, varza și spanacul trebuie păstrate la frigider.

Ceapa și usturoiul: Ceapa și usturoiul trebuie păstrate într-un loc întunecat, răcoros și uscat. Separați-le de alte alimente.

Ciuperci: Păstrați-le nespălate în frigider. Umiditatea le face lipicioase.

Ardei iuți: Țineți ardeii iuți la temperatura camerei. Pot fi păstrați în frigider timp de 1-3 zile dacă sunt consumate într-o perioada scurtă de timp.

Rădăcinoase: Păstrați morcovii, sfecla și ridichile în frigider. Cartofii, cartofii dulci și dovleceii trebuie puși într-un loc răcoros, întunecat și uscat (cămară sau pivniță).

Sursa: medlive.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *