Actualitate

Cum putem face acasă nectar şi îngheţată de corcoduşe

Este vorba despre un nectar de corcoduşe, dar şi îngheţată, numai bune pentru temperaturile ridicate care se anunţă în această vară.

"Pentru aceste reţete aveţi nevoie de trei soiuri de corcoduşe, unele roşii sângerii, altele galbene şi unele mari portocalii, cu aromă de ananas. Toate corcoduşele, alese pe sortimente şi spălate în mai multe ape, vin coapte în cuptor, în tăvi înalte, lăsând apa din strecurător pe ele.

La 150 de grade, într-un sfert de ceas, corcoduşele se fac praf, pulpa se desprinde uşor de pe sâmburi, aşa că nu e de loc greu să le separaţi dându-le prin strecurătoare. Iar aromele se intensifică şi se definesc mult mai pregnant.

Pentru nectar, amestec un kilogram de pulpă de corcoduşe cu un litru de apă şi două sute de grame de zahăr. Pun lichidul la fiert într-o oală cu fundul gros şi amestec încontinuu cu blenderul axial pentru omogenizare şi încorporare. Oala nu trebuie să dea în fiert, aveţi grijă să o menţineţi zece minute la 70- 80 de grade. Sporesc aroma adăugând coajă rasă de portocale şi puţin suc stors.

Lichidul vine răcit, apoi tras în sticle şi băgat în frigider. E o băutură răcoritoare de vară excepţională, dacă adăugaţi conservant şi o trageţi în sticle ceruite, ţine toată vara păstrată în pivniţă la întuneric. Fără conservant, se transformă într-un vin spumant şi de multe ori sticlele explodează.

Pentru îngheţată, am pregătit cele trei sortimente de corcoduşe separat, ca pentru nectar. Pasta lor a fost pasată cu blenderul axial şi am făcut următoarele mixturi:

Corcoduşele portocalii, zahăr şi miere, smântână proaspătă, esenţă de migdale.

Corcoduşele galbene, zahăr, miere, coniac, orez fiert şi pasat cu blenderul (însă foarte puţin), frişcă lichidă.

Corcoduşele roşii, zahăr, gelatină alimentară, vişinată şi un strop de rom adevărat din Cuba.

Mixturile au stat la congelator până s-au făcut bocnă, apoi le-am luat din nou şi pe rând, la omorât cu blenderul pentru a obţine cremozitate şi fineţe. Le poţi împreuna, le poţi consuma separat stropite cu sirop, poţi face straturi cu pişcoturi ori biscuiţi sfărâmicioşi, cert este că desertul ăsta (numai cu numele îngheţată) e bun ca la balamuc şi mă şterge de toate păcatele enunţate la începutul postării", spune bucătarul.

Sursa: Adevarul.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *