Timpul Liber

Cum să pregătiți corect crizantemele pentru iarnă. Trucuri eficiente pentru a păstra florile

Crizantemele sunt adesea tratate ca anuale de către entuziaștii florilor de toamnă. După ce s-au săturat de flori colorate, fie le uită, fie le aruncă și cumpără una nouă în toamna următoare.

Cu puțin efort, crizantemele pot ierna cu succes în grădina dumneavoastră și o pot umple de culoare și aromă în fiecare toamnă.

Nu frigul ucide crizantemele

Plantarea corectă este importantă pentru o iernare reușită a crizantemelor. Asigurați-vă că plantați crizantemele într-un sol bine drenat. În multe cazuri, nu frigul ucide crizantemele, ci gheața care se formează în jurul rădăcinilor dacă sunt plantate în sol care acumulează apă.

Drenajul și vântul reduc șansele de supravețuire
Atunci când plantați crizanteme, aveți în vedere o locație protejată, unde nu vor fi expuse vânturilor și curenților de aer din timpul iernii, care le pot reduce șansele de a supraviețui iernii.

Tunderea crizantemelor

Următorul pas în îngrijirea crizantemelor pe timp de iarnă este tăierea corespunzătoare. Frunzele mor și devin maro după câteva zile de îngheț puternic. După ce frunzele au murit, va trebui să le tăiați. Tăiați tulpinile la o înălțime de 8-10 cm deasupra solului, deoarece din aceste tulpini tăiate vor crește altele noi.

Dacă tăiați crizantemele aproape de pământ, anul viitor vor crește mai puține tulpini.

Izolarea crizantemelor
Nu strică să țineți crizantemele la cald. Un strat gros de mulci este cea mai bună protecție împotriva înghețului. Mulciul pentru izolarea crizantemelor poate fi paie sau frunze. Acest strat de mulci va ajuta la menținerea unei temperaturi constante. Este la fel de important să protejăm planta de frig și să împiedicăm solul să se dezghețe în timpul dezghețului. Atunci când solul îngheață, se dezgheață și îngheață din nou, plantele suferă mai multe daune decât dacă ar rămâne înghețate peste iarnă.

Dacă știți cum să vă pregătiți crizantemele pentru iarnă, nu numai că vă veți salva crizantemele, dar veți economisi și bani, deoarece nu va trebui să cumpărați plante noi în fiecare an.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *