Culinar.md

Cum să prepari cea mai aromată cafea: trucuri și idei

Totuși, iubitorii de cafea împărtășesc aceeași dilemă: o pregatesc acasă sau o beau la bar? Un espresso la bar are avantajele lui, însă, există câteva trucuri și secrete, astfel încât să te bucuri, de acasă, de o cafea aromată.

1. Depozitează boabele de cafea în mod corespunzător
Boabele de cafea prăjite nu pot fi păstrate mult timp fără a-și pierde parfumul. În plus, când cumperi cafea, verifică boabele cu atenție, întrucât condițiile necorespunzătoare de depozitare pot cauza mucegai. Boabele de calitate vor avea culoare și dimensiuni uniforme, iar aroma lor proaspăt prăjită este deosebit de intensă. În mod ideal, boabele trebuie rumenite și consumate timp de șapte zile. Dacă dorești să cumperi mai mult decât poți utiliza, păstrează în congelator.

2. Macină boabele fin
Cea mai bună cafea este obținută din boabe proaspăt râșnite. Pentru a prepara o cafea aromată, cu o spumă densă, ai nevoie de cele mai fine măcinări. Imediat după ce ai râșnit, este esențial să sigilezi cafeaua cât mai repede posibil. Vei obține, astfel, o cafea inegalabilă prin aroma sa seducătoare și gustul deosebit.

3. Atenție la apă
O cafea bună și aromată depinde și de apa pe care o folosești. Pentru espressoare de calitate superioară, trebuie să ții cont de anumiți parametri. O extracție corespunzătoare a cafelei presupune prezența mineralelor, în lipsa cărora s-ar obține un gust amar și aspru. De aceea, nu este indicată apa de la robinet și nici apa distilată.

4. Alege cafea de calitate
Folosirea apei de calitate este importantă, dar ai nevoie și de o cafea de calitate. De unde o poți cumpăra? Acum, nu ar trebui să întâmpini dificultăți, fiindcă există o gamă largă de cafea disponibilă în magazinele obișnuite și o gamă din ce în ce mai largă, în cele specializate. Pe lângă logo-ul producătorului, un pachet de cafea bună ar trebuie să-ți ofere informații și despre data de prăjire.

Ba mai mult decât atât, unii preferă să comande cafea verde boabe și să le prăjească acasă, controlând, astfel, întregul proces.

5. Adaugă sare în cafea
Este un trend lăudat chiar și de oamenii de știință. Pentru a intensifica aroma cafelei, adaugă 2-3 cristale de sare. Oricât de ciudat şi de neacceptat ar părea, cantitatea minimă de sare se va face neobservată la gust.

6. Nu te grăbi
Cuvântul „espresso” vine din limba italiană și înseamnă rapid. Paradoxal, o cafea preparată în grabă va avea gust neplăcut, acru sau amar. Este un proces care necesită atenție și respect, de aceea trebuie preparată încet, la o căldură potrivită.

Învață să te bucuri de „ceremonia” lentă a cafelei, transform-o în artă și atunci rezultatul va fi ideal. Oaspeții tăi vor admira abilitățile tale de pregătire și gustul cafelei tale.

7. De ce folosești zahăr?
Unora le place cafeaua dulce, alții preferă gustul pur al băuturii amare. Indiferent de preferință, există mai multe motive pentru utilizarea zahărului în cafea și niciunul nu are legătură cu dulceața acesteia. Prin adăugarea de zahăr în stadiul inițial de preparare a cafelei, vei evita nevoia de a-l amesteca până când se dizolvă complet în ceașcă. Zahărul este un conductor slab al căldurii, prezența acestuia în faza inițială reducând temperatura produsului final. De asemenea, zahărul influențează și aspectul cafelei. Aceasta va dobândi astfel o spumă lucioasă și de lungă durată.

Așadar, chiar și acasă, cafeaua naturală își are secretele ei. Acestea sunt doar câteva reguli de bază care te ajută să obții o cafea aromată, fără bătăi de cap.

realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *