Sănătate

De câte ore de somn are nevoie un adult?

Aşadar, pentru o sănătate optimă, adulţii ar trebui să doarmă şapte sau mai multe ore pe noapte. În cazul în care somnul este sub şapte ore, acesta este asociat cu anumite efecte asupra sănătăţii, printre care putem numi creşterea în greutate şi obezitatea, diabetul, hipertensiunea, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral, depresia şi creşterea riscului mortalităţii. Mai puţin de şapte ore de somn duce chiar şi la creşterea durerilor şi riscul de accidentări. Bineînţeles, chiar şi în cazul în care un adult tânăr doarme mai mult de nouă ore, această rutină poate fi asociată cu apariţia problemelor de sănătate.

Mulţi dintre noi suntem îngrijoraţi fie că dormim prea mult, fie că dormim prea puţin. În acest sens, Asociaţia Americană de Medicină a Somnului şi Societatea de Cercetare a Somnului au realizat un studiu prin care răspund nedumeririlor noastre: cât este bine să dormim?

Un somn sănătos necesită o durată adecvată, de calitate dar şi să se facă cu regularitate şi, eventual, să existe un program fix. Altfel, lipsa somnului poate duce la anumite afecţiuni. Durata somnului este măsurată în general în relaţie cu starea de sănătate. 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *