Actualitate

De ce apa sfințită nu se strică niciodată. Ce proprietăți miraculoase are

În caz că nu știați deja acest lucru, argintul distruge bacteriile de putrefacție și algele microscopice din apă, creând un mediu în care acestea nu pot să se dezvolte. De asemenea, busuiocul este o plantă foarte cunoscută pentru proprietățile sale antiseptice. Așadar, explicația pare să fie dată de combinația celor două elemente, notează stiridinlume.ro.

Ce spun preoții despre apa sfințită
După cum spuneam la începutul articolului, atât credincioșii, cât și preoții cred cu tărie că apa sfințită nu se strică datorită puterii dumnezeiești a Duhului Sfânt. Ei bine, există teoria precum că agheasma nu se alterează datorită scufundării curcii confecționate din argint, metal care are proprietatea de a ioniza apa, creând un mediu nefavorabil pentru bacterii.

Cu toate acestea, nu toți preoții folosesc o cruce de argint la sfințirea apei. De exemplu, unii duhovnici folosesc o cruce de lemn. Care este explicația în această situație? Potrivit fețelor bisericești, aici intervine puterea Sfântului Duh, care face ca apa să nu se altereze pentru o perioadă foarte lungă de timp. Prin rugăciunile rostite la sfințirea apei, Sfântul Duh pogoară și apa se schimbă din stricăcioasă în nestricăcioasă, conform sursei citate.

loading...

Chiar și rugăciunea rostită în cadrul slujbei de sfințire spune că agheasma are puterea dumnezeiască de a alunga spiritele necurate din casele oamenilor, dar si de a limpezi mintea de gândurile rele din viața de zi cu zi.

Ce proprietăți miraculoase are agheasma
Apa sfințită este folosită la taina botezului pentru fiecare creștin. De asemenea, agheasmă se ia și la împărtășanie. După cum scrie în pravilele vechi, puterea apei sfințite este „izvor de nestricăciune, dar de sfințenie, dezlegare de păcate și putere îngerească”.

Totodată, agheasma mai este folosită pentru curățarea sufletelor și a trupurilor, la sfințirea locuințelor, ogoarelor, dar și pentru vindecarea de patimi. Prin utilizarea apei sfințite în diferite împrejurări ale vieții, credincioșii caută să- aibă aproape pe Dumnezeu aproape, spun unii preoți.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.