Spectacole

De ce nu e bine să stai azi acasă

Când: 2-22 martie

Unde: Centrul expozițional „C. Brâncuși”
De ce: Fotograful Nicolae Pojoga organizează expoziția fotografică „Din senin” dedicată celor 22 ani de la declanșarea conflictului armat pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova.

Colecția „Din senin” conține 62 de fotografii alb-negru făcute în intervalul martie-iulie 1992 în mai multe locuri din dreapta și stânga Nistrului. Cele mai multe dintre ele reprezintă genul „single” pentru știri fotografice distribuite în presa scrisă de atunci, și, luate împreună, nu pot oferi un tablou integru al evenimentelor. Din acest motiv imaginile nu sunt aici însoțite de legendă. Mențiunea „Restabilită” a fost aplicată pentru exemplarele refăcute după „martori” din ziare, copii de dimensiuni mici sau contacte de pe negativ.

16 martie

Concert susținut de Tudor Gheorghe

Când: ora 18.00
Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”
De ce: Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, în colaborare cu Societatea Culturală „Muzicounivers” organizează o serie de concerte extraordinare cu Tudor Gheorghe. Acesta este unul dintre cei mai mari cântăreţi ai poeziei şi folclorului românesc autentic și unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti din România, artist plurivalent ale cărui concerte spectaculoase atrag şi încântă publicul de toate vârstele.
Temele spectacolelor sale sunt variate, cu preferinţe pentru religie, folclor şi literatură. Tudor Gheorghe a mărturisit în repetate rânduri că rolul lui, ca artist, este să redea poporului român cele mai frumoase versuri ale literaturii române, dar şi cântecele vechi, autentice, adevăratul folclor românesc.

Spectacolul „Consumătorul de onoruri”


Când: ora 18.00

Unde: Teatrul „Luceafărul”

De ce: „Consumatorul de onoruri” este o piesă ce demască drama intelectualilor care toată viaţa s-au aflat în slujba partidului şi a regimului comunist, sacrificându-şi astfel adevărata vocaţie şi mutilându-şi destinul lor şi al celor care îi înconjurau de dragul unor „tinichele”, onoruri care nu mai au în prezent nicio valoare.

Balet „Giselle”

Când: ora 16.00
Unde: Teatrul de Operă și Balet
De ce: Aparţinând primei perioade a romantismului francez, compozitorul Adolphe Adam s-a format într-o familie de muzicieni, desăvârşindu-şi pregătirea artistic la Conservatorul din Paris, cu F. A. Boildieu. Începe să se facă cunoscut mai întâi printr-o serie de romanţe şi ariete, debutând în teatrul liric cu o lucrare într-un act, Pierre et Catherine (1829).

Spectacolul „Pomul Vieţii”

Când: ora 18.00
Unde: Teatrul „Mihai Eminescu”
De ce: Spectacolul „Pomul vieţii” este povestea tristă a oamenilor calzi, emotivi, temperamentali, care sorb cu patimă din cupa suferinţelor omeneşti. Condimentarea spectacolului cu efecte comice este oportună, evoluţia actorilor atingând coardele sufletului omenesc.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *