Sănătate

De ce unele alimente au și ora trecută pe ambalaj. Ce înseamnă acest detaliu

Orice produs trebuie verificat pentru a nu fi în special expirat sau în conformitate cu ingredientele plăcute de organismul fiecăruia. Indiferent ce și de unde ai cumpăra, este necesar să fii atent la acest amănunt care îți salvează timpul și îți poate îmbunătăți echilibrul din meniul tău.

Nu trebuie să te încrezi nici în producător sau distribuitor. Exemplu: dacă găsești un cofraj de ouă lăsat în vitrina frigorifică pentru lapte sau brânzeturi ambalate, nu e indicat să-l iei pentru că nu știi când a fost depozitat acolo.

Poate acesta a fost plimbat dintr-un căruț în altul, altcineva a decis să-l ia dintr-un loc abandonat de clientul anterior și cel din urmă a hotărât și el că nu-l dorește așa că l-a lăsat la voia sorții, notează playtech.ro.

Dacă nu știai, de regulă produsele cu o dată de expirare foarte apropiată sunt aduse mai în față. Ori de câte ori te gândești să iei un aliment, verifică bine acest detaliu. Aceasta regulă practicată de multe magazine este menită să aibă drept consecință comercializarea produselor care se apropie de termenul final.

Totuși, nu este greșit să le cumperi atât timp cât știi că le vei consuma în timp util. În mod ideal, când un produs stă numai 72 de ore pe raft, pe el se află ora imprimată, ziua și luna, în cazul celor care pot sta și o lună. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *