CSI / Rusia

Delir la Kremlin: „Obiectivul de demilitarizare a Ucrainei a fost în mare parte atins”

Dmitri Peskov, secretarul de presă al dictatorului rus, a declarat că sarcina țării agresoare cu privire la așa-numita “demilitarizare” a Ucrainei ar fi fost în mare parte îndeplinită.

Peskov într-un interviu pentru RT Arabic, potrivit agenției de presă de propagandă TASS.

“Într-adevăr, Ucraina a fost puternic militarizată la momentul începerii [operațiunii militare speciale, așa cum Federația Rusă numește războiul împotriva Ucrainei – n.r.]. Și, așa cum a spus ieri [președintele rus Vladimir] Putin, una dintre sarcini a fost demilitarizarea Ucrainei.

De fapt, această sarcină este în mare parte îndeplinită. Ucraina își folosește din ce în ce mai puțin armele. Și folosește din ce în ce mai mult sistemele de armament pe care i le furnizează țările occidentale.”

Peskov a adăugat că țările NATO, în frunte cu Statele Unite, se “implică” din ce în ce mai mult în “conflict”, adică în protejarea Ucrainei de războiul de cucerire declanșat de Federația Rusă.

“Țările din Occident, și anume Alianța Nord-Atlantică sub conducerea Washingtonului, se implică din ce în ce mai mult – direct și indirect – în acest conflict. Ele intervin în acest conflict și devin o parte a conflictului. Bineînțeles, acest lucru duce la faptul că conflictul este întârziat în timp. Acest lucru duce la faptul că situația din Europa devine mai tensionată și mai imprevizibilă. Și, bineînțeles, acest lucru obligă Rusia să aplice măsuri mai decisive pentru a asigura siguranța oamenilor din Donbas și securitatea Federației Ruse.”

La 16 iunie, Putin a declarat că “Rusia are tot dreptul să considere denazificarea Ucrainei unul dintre principalele sale obiective”.

Putin a făcut și o declarație controversată cu privire la obiectivele invaziei rusești în Ucraina: el crede că acestea se schimbă și rămân aceleași în același timp. În plus, Putin a adăugat că demilitarizarea Ucrainei este încă o “problemă practică”.

Pentru a justifica invazia directă a teritoriului ucrainean în februarie 2022, Kremlinul a stabilit ca obiectiv “denazificarea și demilitarizarea” Ucrainei. După aceea, “obiectivele condiționate ale operațiunii militare speciale” pentru a justifica războiul cu Ucraina au fost schimbate în mod repetat în retorica ocupanților.

Jurnaliștii luptă pe propria lor linie de front. Susțineți Ukrainska Pravda sau deveniți patronul nostru!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *