Actualitate

Deputații Platformei DA au înaintat mai multe demersuri pentru ridicarea interdicției de intrare în R.Moldova aplicată deputatului din Parlamentul României, George Simion

Deputații Platformei DA solicită ridicarea interdicției de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, aplicată deputatului din Parlamentul României, George Simion. Mai multe demersuri au fost înaintate către SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova, pentru a prezenta informații care ar confirma pericolul pe care îl prezintă George Simion pentru securitatea Republicii Moldova, sau să își prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, a anunțat deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău. El a amintit că unionismul nu este interzis în Republica Moldova.

Potrivit deputatului, demersul este dezinteresat politic, făcut doar „din respect față de Parlamentul României ca instituție”.

„La inițiativa Mariei Ciobanu am semnat demersurile necesare către instituțiile statului nostru în legătură cu interdicția aplicată parlamentarului român, George Simion. Am făcut-o dezinteresat politic, din respect față de Parlamentul României ca instituție. Cum spune doamna Ciobanu: ..bine că dăm voie să se plimbe cu pază și girofare lui Krasnoselski prin Moldova, dar când e vorba de statul vecin care ne donează vaccin, repară grădinițe și ne ajută mereu, noi găsim tertipuri.”

Lui George Simion i s-a aplicat interdicția de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în rezultatul unui marș unionist organizat la Chișinău pe timpul când acesta nu era parlamentar, ci activist civic. Din moment ce unionismul în Republica Moldova nu-i interzis, ba mai mult, avem partide unioniste, iar acest curent este în permanentă creștere, consider plauzibil ca SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să manifeste respect față de Parlamentul României și față de opțiunea a cel puțin 35% din cetățenii Republicii Moldova. SIS, MAI și Guvernul Republicii Moldova să prezinte informații care ar confirma pericolul pentru securitatea Republicii Moldova, altele decât promovarea unionismului, sau să-și prezinte scuze de la parlamentarul român și să-i permită intrarea pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Dinu Plîngău, pe pagina sa de Facebook.

Amintim că unuia dintre copreședinții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, care intenționa să ajungă ieri la Chișinău pentru a participa astăzi la înmormântarea scriitorului Nicolae Dabija, i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova. George Simion are interdicție de a intra pe teritoriul Republicii Moldova până în anul 2023, aplicată în 2018, pentru că ar fi avut un comportament agresiv, fiind pe atunci activist al mișcării unioniste ”Acțiunea 2012”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *