Actualitate

Dezvăluiri în presă: Afacerile ilegale de miliarde ale fiului procurorului general din Rusia, care ține în captivitate piloții moldoveni la Moscova

Astfel, Igor Ceaika ar fi acaparat mai multe firme, prin scheme ce presupun ameninţarea sau presiunile asupra unor oameni de afaceri, sporirea controalelor sau deschiderea dosarelor penale. În anchete sunt vizaţi şi multi subalterni ai procurorului rus, care ar fi participat în acte de coruptie. Datorita funcţiei deţinută de tatal lor, Igor Ceaika şi fratele său, Ariom, ar fi reuşit să obţină mai multe afaceri în toată Rusia, printre care conducerea Căilor Ferate în anumite oraşe sau companii de extracţie de sare şi nisip. Fraţii Ceaika au ajuns să controlezde o companie cu o cifra de afaceri de 300 de miliarde de ruble, echivalentul a peste 4,5 miliarde de dolari.

Totodată, familia Ciaika are o firmă de avocatura în Rusia și o alta in Elveția – FT Conseils, cu sediul în Lausanne. De asemenea, familia ar fi privatizat ilegal compania de transport maritim Verkhnelensky, o întreprindere de stat din regiunea Irkutsk cu cel puțin 12 nave.

Printre activele care sunt considerate parte a imperiului fiilor procurorului general al Rusiei se numără – Mina de sare Tiretsk, exploatarea Vorobiev din Kaluga, o companie de neferoase, deţinută anterior de Căile Ferate, „Sibirski Element” şi alte întreprinderi.

Amintim că Igor Ceaika este proprietarul ONG-ului care îi reține la Moscova pe cetățenii moldoveni eliberați din captivitate din Afganistan.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *