Actualitate

Dictatorilor le plac aniversările: Kasparov anunță data la care Putin va declara victoria în Ucraina

Președintele Rusiei, Vadimir Putin va declara victoria în războiul pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei pe 7 octombrie, dată la care va împlini 70 de ani, consideră opozantul rus Garry Kasparov, care a declarat în cadrul unui interviu pentru presa ucraineană.

Fostul campion la șah care trăiește în SUA, una dintre cele mai dure voci critice la adresa lui Putin, dar și a Occidentului care l-a tratat ca pe un posibil partener de dialog până la războiul din Ucraina, spune că dictatorilor le plac aniversările.

„Sunt aproape sigur că înainte de 7 octombrie, de aniversarea lui Putin – dictatorii sunt foarte pasionați de aniversări, acum va împlini 70 de ani, cred că anunțul victoriei este planificat pentru această dată”, a spus Kasparov într-un interviu pentru site-ul Obozrevatel.

Nu este nicio diferență între Putin, Hitler, Stalin și Ceaușescu, dictatorii nu se schimbă, declara pentru el pentru TVR într-un interviu acordat cu ocazia vizitei în România, în luna mai.

Kasparov a vorbit în termeni duri despre războiul declanșat de ruși în Ucraina și nu s-a ferit să-i critice pe liderii europeni.

„Problema cu dictatorii este că ei nu se schimbă. Nu este nicio diferență între Hitler, Stalin, Putin, poate îl putem include și pe Ceaușescu. Dictatorii nu se întreabă ‘de ce?’. Ei se întreabă ‘de ce nu?’. Iar Putin am văzut că poate lua un teritoriu, poate omorî oameni în Siria, cum a făcut în Alep, în Siria, prin bombardări masive. A făcut atâtea crime fără nicio consecință”, a mai declarat Garry Kasparov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *