Actualitate

Dionis Cenuşa, acuzaţii la adresa PAS: Ceea ce se întâmpla acum nu e nici reformă și nici stat de drept, ci abuzuri comise de guvernarea care vrea să-și subordoneze procuratura

Reținerea lui Stoianoglo are tentă politică și va avea impact politic. 

Acum cred că toți înțeleg de ce Andrei Brighidin nu intra deloc în schema PAS ca și candidat pentru funcția ombudsmanului.

Ex-avocata lui Maia Sandu a fost votată nu pentru merite sau integritate, ci, din câte vedem acum, pentru a ajuta PAS-îl să lanseze vânătoare după Stoianoglo (care trebuia evaluat în baza unei altfel de legi decât cea validată de Curtea Constituțională, altă instituție care s-a discreditat în toată povestea cu noua lege a procuraturii).

Deci, în mod metodic, inclusiv pe timp de vară (când europenii erau în vacanță), guvernarea PAS a planificat și a realizat pas cu pas ceea ce am văzut ieri.
Cum spune fratele meu foarte des, dacă nu e pâine, atunci dă-le circ.

PAS are nevoie de acest caz și va încerca să-l prezinte ca pe un succes în lupta cu corupția mare.

Trebuie să fie făcuți pași concreți pentru a redresa situația. Delegația UE și Ambasada SUA trebuie să ia poziții clare și să vină cu reacții prompte și să condamne acțiunile politice împotriva lui Stoianoglo (dacă are păcate să se facă conform procedurilor legale nu prin organizare de carnavaluri mascarade).

Despre societatea civilă din domeniu am scris ieri. Știu ca sunt mulți profesioniști apolitic în domeniu care sunt șocați de ceea ce se întâmplă. Îi rog prim acest intermediu să semneze o petiție individuală, dacă instituțiile lor nu se simt confortabil.

Ceea ce se întâmpla acum nu nici reformă și nici stat de drept, ci sunt abuzuri comise de guvernarea care vrea să-și subordoneze procuratura. Simplu.

PS. Mă întreb cum se simt cei din societatea civilă care fac parte din majoritatea PAS. Ei sunt de acord cu ceea ce face partidul lor?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *