Actualitate

Directorul general al ÎS „Moldelectrica” a fost demis din funcție

„Am semnat ordinul de concediere a dlui Ghenadie Dimov, directorul general al ÎS „Moldelectrica” al cărei fondator este Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale”, a anunțat Andrei Spînu.

În luna iunie 2021, Cutia Neagră PLUS a analizat rapoartele financiare a peste 50 de întreprinderi de stat și tabelele de salarizare a directorilor acestora și descoperit că directorul de întreprindere de stat cu cel mai mare salariu este Ghenadie Dimov, șeful „Moldelectrica”.

În 2020, Dimov a avut un venit de aproape un milion de lei sau în medie câte 76 000 de lei pe lună.

O bună parte din sumă este din premii și sporuri la salariu. Asta în timp ce compania pe care o conduce a înregistrat pierderi de peste 7 milioane de lei. Întreprinderea de stat lucrează în pierdere de mai mulți ani la rând, asta însă nu îl afectează în niciun fel pe Ghenadie Dimov, care administrează „Moldelectrica” de mai bine de 13 ani.

Între timp, și remunerarea muncii acestuia s-a triplat. Potrivit sursei citate, munca la „Moldelectrica”, unde gestionează o echipă de peste 1300 de angajați, îi lasă timp liber directorului și pentru alte joburi. Până în 2019, Dimov a fost membru al Consiliului de Administrare al „Energbank”.

În 2019, Banca Națională a constatat existența unui grup de acționari care luau decizii în mod concertat la „Energbank”, prin interpuși, iar interesele acestora erau reprezentate inclusiv de către Dimov. După acest scandal, el s-a retras din bancă. Ultimul onorariu luat de acolo a fost însă de peste 320 de mii de lei.

Dimov are pe conturi circa 100 de mii de dolari și aproape un milion de lei. Totuși, în ultimii ani, acesta a făcut și câteva achiziții importante: o mașină de lux „Mercedes GLE” de aproape 50 de mii de euro și un teren pentru construcții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *