Politică

DOC/ Chirtoacă îl demască pe Robu. În 2019, pocurorul a semnat pentru „susținerea regimului Plahotniuc în continuare la putere”

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, este unul din cei peste 600 de procurori, care în anul 2019 a semnat pentru „susținerea regimului Plahotniuc în continuare la putere”, chiar dacă se formase o nouă majoritate parlamentară iar PDM nu dorea să cedeze puterea. Ulterior, un document cu semnătura lui Robu a fost publicat de fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, care se întreabă „ce caută acesta în funcția dată” și urmează să se adreseze Consiliului Suprem de Securitate (CSS), transmite Realitatea.md.

De asemenea, Chirtoacă, afirmă că, după ce s-a adresat cu o cerere similară la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), membrii Consiliului nu au luat în considerare solicitarea sa, precum că ar avea un „conflict de interese” cu procurorul general interimar pentru că acesta a fost procuror în dosarul în care a figurat.

„Maia Sandu a numit, la propunerea ministrului Litvinenco, pe 6 octombrie 2021, în funcția de procuror general interimar, un procuror care i-a jurat credință lui Plahotniuc și mafiei sale, pe 13 iunie 2019, când respectivul deja pierduse puterea și își făcea bagajele. Această declarație rusinoasă se găsește în continuare pe site-ul procuraturii  – probabil se mândresc cu ea. O să mă adresez și Consiliului Suprem de Securitate, al cărui membri sunt și Robu, și Litvinenco, și Maia Sandu. Să vedem cum vor dezbate această speță, dacă cineva își va da demisia sau va fi demis”, anunță Chirtoacă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *