Actualitate

DOC/ Noi condiții de intrare pe teritoriul Republicii Moldova: Persoanele care revin din state incluse în zona ROȘIE, inclusiv cele vaccinate, vor trebui să prezinte la frontieră teste negative la COVID-19

Astfel de decizie a fost aprobată astăzi de către Comisiea Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița, testul trebuie efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, în cazul persoanelor care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, în cazul celor care călătoresc cu mijloace de transport propriu, transmite ziarulnational.md.

Testul va trebui efectuat atât de persoanele nevaccinate, cât și de cele vaccinate. Lista statelor din zona roșie va fi întocmită de Ministerul Sănătății începând cu data de 24 decembrie și actualizată o dată la șapte zile. Potrivit aceleiași decizii a CNESP, cetățenii care nu au vizitat țările din zona roșie vor putea intra în continuare în Republica Moldova fără restricții cu prezentarea unuia din următoarele documente: certificatul de vaccinare, testul PCR sau rapid negativ sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19.

Persoanele care nu dețin actele respective, vor fi obligați să respecte regimul de izolare pentru o durată de 14 zile. CNESP a mai decis ca, începând cu 23 decembrie curent, accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău să fie permis și însoțitorilor, care vor prezenta certificatul COVID-19.

Totodată, accesul la evenimentele private, organizate în perioada 23 decembrie 2021 – 15 ianuarie 2022, pentru un număr de 25 sau mai multe persoane, va fi permis doar în baza prezentării certificatului COVID-19.

De asemenea, pentru a reduce riscul de infectare cu COVID-19, CNESP a adoptat reguli pentru vizitatorii și comercianții care participă la târgurile de Crăciun organizate în toată republica. Astfel, pentru siguranța vizitatorilor va fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe toată perioada de aflare în spațiul târgului, cu excepția copiilor până la 12 ani, iar personalul și comercianții care vor participa la aceste evenimente vor trebui să dețină certificat COVID-19.

Totodată, băuturile și alimentele vor trebui consumate doar în locurile special amenajate și rămâne în vigoare obligativitatea respectării distanței fizice, de cel puțin 1 metru, dintre persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *