CSI / Rusia

DOC. Oleg Vasnețov, decorat de Putin pentru „mare contribuție” în promovarea politicii externe a Rusiei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin i-a conferit ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasnețov Ordinul de „Onoare. Decretul de conferire a titlului a fost publicat joi, 17 august, scrie Newsmaker.

„Pentru o mare contribuție în realizarea politicii externe a Federației Ruse și pentru mulți ani de serviciu diplomatic conștiincios se conferă Ordinul de Onoare lui Oleg Vladimirovici Vasnețov, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova”, se arată în document.

FOTO Vasnețov, decorat de Putin pentru „mare contribuție” în promovarea politicii externe a Rusiei

Menționăm că în ultimele luni, Vasnețov a fost invitat de mai multe ori la MAEIE pentru explicații, în urma unor declarații neprietenoase din partea oficialilor ruși. Ultima oară s-a întâmplat în urma investigației jurnalistice, potrivit căreia autoritățile din R. Moldova erau spionate de către agenții ruși, prin intermediul unor dispozitive montate pe acoperișul Ambasadei Rusiei la Chișinău.

De asemenea, menționăm că Chișinăul a anunțat că a decis să reducă numărul personalului ambasadei Federației Ruse. Astfel, 22 diplomați ruși și 23 angajați din rândul personalului tehnic, împreună cu familiile lor, au părăsit la 14 august R. Moldova.

Reacția Rusiei nu a întârziat să apară în urma acestei decizii.

Ministerul rus de Externe a publicat luni o declarație oficială în care a declarat că reducerea personalului misiunii ruse „va avea consecințe asupra relațiilor moldo-ruse care va afecta, în primul rând, locuitorii ambelor țări”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *