Actualitate

DOC/ Și-a angajat tatăl ca șofer: Fostul șef al întreprinderii de stat FEE-Nord, prins cu un conflict de interese

Potrivit actului de constatare emis de ANI, ex-directorul „FEE-Nord”, Ruslan Antoniuc, a admis un conflict de interese în timpul exercitării funcției de administrator în cadrul acestei societăți pe acțiuni.

Mai exact, acesta a încheiat trei acte juridice cu tatăl său – contractul individual de muncă, prin care a fost angajat în cadrul societății, în calitate de șofer, și ordinele de primire la muncă și acordare a concediului. Deși a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere, subiectul de control nu a răspuns la niciun demers expediat de inspectorul de integritate.

Potrivit actului emis, dacă acesta va rămâne definitiv, acesta riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică timp de trei ani.

În septembrie 2020, nordnews scria că întreprinderea de Stat „FEE-Nord”, deși deţine licenţă pentru furnizarea energiei electrice în municipiul Bălţi şi în 15 raioane din nordul și centrul țării, pierde cei mai mari consumatori de energie electrică.

Iar de vină, potrivit unor angajați ai companiei, ar fi managementul defectuos și relaţiile de rudenie și prietenie ale fostului șef, Ruslan Antoniuc, care și-a angajat oamenii săi în pozițiile-cheieale întreprinderii.

Potrivit sursei citate, Ruslan Antoniuc a obținut funcția de Director General al companiei „FEE-Nord” în anul 2017, după ce a fost recunoscut învingător prin decizia Comisiei speciale de concurs.

Chiar după primul an de activitate, veniturile întreprinderii au început să scadă. Dacă în 2017, „FEE-Nord” a înregistrat un profit de 114 milioane de lei, în 2018 acesta s-a micșorat de șapte ori, ca în 2019, întreprinderea care livrează energie electrică pentru consumatorii din 15 raioane din R. Moldova și din municipiul Bălți să înregistreze pierderi de 100 de milioane de lei.

Câțiva angajați au relatat, sub protecția anonimatului, că Ruslan Antoniuc a eliberat din funcție o bună parte din administrație, iar în locul lor au fost angajate persoane (din anturajul său) fără studii și experiență în domeniu, printre care și tatăl său, prieteni, cumătri, finul de cununie, etc.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *