Politică

Dodon amenință cu un proiect care ar exclude pe viitor posibilitatea unirii R. Moldova cu România

“Socialiştii au pregătit deja un proiect de lege pentru amendarea constituţiei. Noi sugerăm amendarea articolului 142 pentru a exclude posibilităţii lichidării suveranităţii şi statului Republicii Moldova prin referendum”, a spus Dodon.

“Vom introduce proiectul în Parlament curând. Apoi vom vedea pe ce poziţii se află toţi”, a adăugat el.

Săptămâna trecută, socialiştii au acuzat ministerul educaţiei de la Chişinău că otrăveşte minţile elevilor şi studenţilor cu ideea unificării cu România.

Că un gest deminstrativ, deputatul PSRM Vlad Batrancea a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului de la Chişinău în timpul dezbaterilor pe tema propunerii de audiere a ministrului Educaţiei pe subiectul directorilor de şcoli şi a "propagandei românismului".

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a ameninţat în timpul acestor dezbateri că, imediat după sărbătorile de iarnă, formaţiunea să va demara o campanie ‘împotriva unioniştilor’.

Ambasadorul român la Chişinău, Marius Lazurca, consideră că gestul făcut joia trecută în parlamentul din Republica Moldova de un deputat socialist de a rupe harta României Mari în timpul unor dezbateri nu priveşte România, ci ţine de politică internă a statului moldovean.

”Nu am sentimentul că ceea ce s-a întâmplat în parlamentul de la Chişinău priveşte România. Cred că acest incident vizează mai curând politică internă a Republicii Moldova. Un politician a ţinut să distrugă un obiect cu uz didactic. Asemenea obiecte de uz didactic care pot sau nu avea o conotaţie politică există foarte multe. De pildă, când se preda istoria URSS, se face uz de harta URSS. Nu te poţi supără pe creioane. Nu e un moment istoric, ci are legătură cu istoria”, a afirmat ambasadorul Marius Lazurca în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit agenţiei IPN, citată de Agerpres.

Diplomatul român a adăugat că România va continuă să ajute Republica Moldova.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *