Politică

Dodon riscă să devină mai sărac. Casa din Chișinău, 4 mașini, terenuri și construcții din Sadova și Molovata, sub sechestru

Procuratura Anticorupție vine cu detalii legate de sechestrele aplicate pe bunurile familiei lui Igor Dodon și cele trecute pe numele unor persoane interpuse. Potrivit Procuraturii Anticorupție, bunurile au fost trecute sub sechestru pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau extinsă a acestora, scrie TV8.

Mai exact, bunurile care umează a fi puse sub sechestru este terenul și casa individuală, amplasată în municipiul Chișinău, în care locuiește Dodon împreună cu familia sa și patru automobile deținute prin intermediul unei persoane interpuse.

De asemenea, au fost puse sub sechestru terenuri și construcții, situate în extravilanul satului de baștină al lui Dodon, Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate socialistului. Ultimele au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. 

De asemenea, au fost aplicate sechestre și pe patru terenuri și șase construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia. Este vorba despre cumnatul lui Dodon, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, soția socialistului.

Amintim că pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

Pe 26 mai, Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, iar complicele care ar fi și cumnatul fostului șef de stat, cel care a vrut să înghită recipisa, a primit 30 de zile de arest preventiv la Penitenciarul nr. 13.


1 comentariu

  1. Nu-l vrem sarac sau bogat! Il vrem la dubă, la Pruncu pentru tradare!
    A fost tradare la cel mai mare nivel, președinte care a lucrat în interesul rusiei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.