CSI / RusiaRăzboiUcraina

Elucubrațiile Rusiei privind încetarea războiului din Ucraina. Moscova renunță la ”denazificare” și vrea o nouă ordine mondială

Rusia, care a schimbat în mod repetat obiectivele războiului împotriva Ucrainei, a introdus o nouă condiție pentru încheierea ostilităților. Se vorbește din ce în ce mai puțin despre „demilitarizarea” Ucrainei, pentru că Forțele Armate ale Ucrainei au devenit semnificativ mai puternice în timpul războiului, inclusiv din cauza livrărilor masive de arme occidentale.

Acum, Moscova cere anumite garanții din partea țărilor occidentale și instituirea unei „noi ordini mondiale”. Cererea a fost exprimată de ministrul rus de externe Serghei Lavrov în timpul unei întâlniri în Turcia cu ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, a informat presa rusă.

Potrivit lui, întrebarea este „pe ce principii se va construi noua ordine mondială, care este necesară pentru toată lumea”. Lavrov susține că Rusia dorește această ordine mondială „bazată pe principiile Cartei ONU”, care ar fi „încălcată de Occident”.

Acesta s-a plâns de „dominația SUA pe arena internațională” și a spus că Kremlinul nu refuză negocierile pentru a pune capăt războiului din Ucraina, dar negocierile „ar trebui să se desfășoare ținând cont de interesele Federației Ruse”.

La rândul său, ministrul turc de externe a spus că Ankara este în favoarea încheierii timpurii a războiului ruso-ucrainean prin negocieri. Potrivit acestuia, partea turcă este pregătită să ofere „cel mai bun sprijin” în procesul de pace.

Reamintim că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și alți oficiali guvernamentali au subliniat în mod repetat că încheierea diplomatică a războiului este posibilă numai dacă trupele ruse sunt retrase de pe teritoriul ucrainean.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *