Actualitate

Eseul – formă de evaluare în instituțiile de învățământ superior din SUA

Ce este un eseu

Eseul este un text, ce prezintă și argumentează opinia autorului la un subiect dat. La fel eseul poate avea forma unui studiu asupra unei teme filozofice, științifice sau literare. Autorul trebuie să respecte structura acestul tip de text. În introducere se desemnează subiectul, ce urmează a fi tratat. În cuprins este prezentată argumentația, câteva idei de bază, însoțite de exemplificări. La final autorul face o recapitulare a celor spuse și prezintă concluziile, la care a ajuns.
Scrierea eseului este precedat de etapa de cercetare, de studiu al bibliografiei la tema dată. Toate aceste informații vor sta la bază, vor servi drept punct de pornire pentru lucrarea proprie.

Eseurile academice trebuie neapărat să fie însoțit de o bibliografie, unde sunt înscrise toate sursele studiate pentru informare asupra subiectului.

Eseul motivațional – element al pregătirii pentru accederea la învățământul superior

Viitorii studenți trebuie să scrie eseuri încă la etape de pregătire pentru studiile universitare. Este vorba despre eseurile motivaționale. La diferite universități ele pot avea denumiri diferite, dar în esență au același scop. Ele permit aplicantului să se prezinte mai amplu, mai bine comisiei de admitere. De fapt, este primul contact și șansa pretendentului de a se face remarcat de membrii acesteia. În eseu el poate să dea dovadă de interes profesional, de maturitate personală. Aici el poate menționa abilitățile și experiențele achiziționate anterior, ce pot fi utile pentru studii. La fel poate menționa interesele și activitățile extracurriculare. Este foarte important ca textul să nu conțină greșeli gramaticale, de ortografie, pentru a da dovadă de un nivel înalt al culturii generale.
Eseul motivațional este un criteriu important, unul din cele trei, în admiterea la instituțiile de învățământ superior.

Eseu – metodă de verificare și evaluare cunoștințelor studenților

Eseul este pe larg folosit de profesorii la diferite materii de studiu, ca metodă de verificare și de evaluare a cunoștințelor studenților. Elaborarea eseurilor îi învață pe tineri să creeze texte coerente la un subiect dat. Aceștia au nevoie de studiere și înțelegere profundă a temei pentru a-și expune propriul punct de vedere pe marginea acesteia. În același timp are loc consolidarea cunoștințelor și îmbogățirea vocabularului specific pentru obiectul studiat. Se dezvoltă aptitudinile analitice și spiritul de observație. Elaborând eseuri, studenții învață să combine cunoștințele obiective acumulate cu propria opinie. Prin intermediul acestor lucrări profesorul poate să aprecieze nu doar cunoștințele acumulate de studenți, ci și să observe evoluarea lor intelectuală treptată, să urmărească formarea la tineri a abilităților de exprimare a propriei opinii – momentul cel mai dificil în elaborarea unui eseu.

Pregătirea și scrierea unui eseu necesită o pregătire minuțioasă și îndelungată, de la acumularea materialului factologic, consultarea surselor bibliografice, până la obținea unui text coerent, care să corespundă cerințelor înaintate de profesor. Și astfel de eseuri studenții trebuie să elaboreze câteva pe săptămână. Atunci când nu reușesc să pregătească lucrarea la timp, ei pot recurge la ajutorul serviciilor specializate, cum ar fi masterpapers.com. Specialiștii de aici îi vor ajuta să elaboreze eseuri și alte tipuri de lucrări academice de orice nivel de dificultate. Tot aici pot să primească și un eseu motivațional conform tuturor regulilor.
Aceste eseuri pot servi studenților drept modele de elaborare a unei lucrări de acest tip. Urmându-le exemplu, ei pot să deprindă să creeze propriile texte, își vor forma treptat un stil individual în lucrările ulterioare.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *