Moldova

Europarlamentarul român Dragoş Tudorache: Sunt curios de ce autorităţile de la Chişinău nu au introdus asistenţa financiară a UE în bugetul pe 2020

Instituşiile Uniunii Europene au dat dovadă de multă deschidere faţă de autorităţile de la Chişinău, inclusiv pe partea financiară. Declaraţia aparţine europarlamentarului român Dragoş Tudorache care, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, şi-a exprimat nedumerirea că autorităţile de la Chişinău nu au introdus în bugetul pe 2020 cea de a treia tranţă din asistenţa financiară a Uniunii Europene.

Dragoş Tudorache a menţionat că, în contextul de criză în care se află toată lumea, condiţionalităţile politice pentru acordarea sprijinului financiar pot fi discutate.

„Trebuie să existe disponibilitatea Guvernului de la Chişinău să aibă acest dialog, să îşi facă analiza şi să vină cu toată deschiderea către partenerii europeni. La nivelul Parlamentului European, această disponibilitate există.”, a spus europarlamentarul român.

Potrivit acestuia, ar fi fost mai simplu şi mai înţelept ca, înainte de a contracta un credit din Rusia, Chişinăul să caute disponibilitatea acesor fonduri la partenerii europeni, prin prisma Acordului de Asociere.şi a relaţiei privilegiate dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

„De ce s-a dus către Rusia, asta este o întrebare la care trebuie să răspundă Guvernul Republicii Moldova. Eu sper să nu fie oneros acest credit, pentru că cei care vor plăti vor fi cetăţenii Republicii Moldova”, a menţionat europarlamentarul.

Potrivit lui Dragoş Tudorache, criza nu trebuie să fie un paravan pentru decizii prost luate la nivelul Guvernului.

http://tvrmoldova.md/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *