Război

Expert. De ce Ucraina are tot dreptul să lovească podul construit în Crimeea

Ucraina are dreptul de a lovi podul din Crimeea , deoarece se află pe teritoriul său, ocupat temporar de agresorul rus.

Ucraina are dreptul de a lovi podul din Crimeea , deoarece se află pe teritoriul său, ocupat temporar de agresorul rus.

„În ceea ce privește această structură, nu doar a Rusiei, ci și a multor oameni din Occident, ea se identifică exclusiv cu Federația Rusă. Podul face parte din Crimeea. Aici intră în vigoare un acord conform căruia, în timp ce se primește arme puternice, nu vom lovi ținte rusești pe teritoriul inamic”, a explicat Valentin Badrak, directorul Centrului de Studiu al Armatei.

Expertul a precizat că Forțele Armate ale Ucrainei au dreptul de a lovi numai ținte din teritoriul ocupat de inamic – atât Donbass, cât și Crimeea.

General-locotenentul Igor Romanenko, a spus că Ucraina s-ar putea să nu poată distruge întregul pod, dar teoretic, la momentul potrivit, este posibil să loviți când trupele se deplasează peste el.

Pe 21 aprilie, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare, Oleksii Danilov, a comentat posibilitatea ca Ucraina să atace Podul Crimeei, care leagă Federația Rusă de peninsula ocupată temporar de aceasta.

Kremlinul a văzut în declarația lui Danilov despre lovitura de pe podul din Crimeea un „anunț de atac terorist”. Peskov a spus că în declarația părții ucrainene „există multe semne de fapte supuse verificării legale și pedepselor ulterioare”.

Potrivit lui Aleksey Arestovich, consilier al șefului Administrației Prezidențiale, în prezent Ucraina nu are posibilitatea de a distruge podul. Arestovich mai susține că Forțele Armate ale Ucrainei au „obiective mai mari” .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *