Timpul Local

Festivalul International Ethno-Jazz la Chisinau

Intre 24-27 septembrie, Teatrul National „Mihai Eminescu” din Chisinau gazduieste cea de-a VIII-a editie a Festivalului International Ethno-Jazz 2009. Se implinesc opt ani de cand setea de comunicare in limbajul jazzului reuneste in orasul nostru muzicieni din toate colturile lumii, reprezentand un vast spectru al stilisticilor de profil, oferind concomitent artistilor din R. Moldova posibilitatea de a-si prezenta creatiile. In mare, scena va fi ocupata de catre oaspetii de peste hotarele tarii – nume cunoscute si chiar legendare.

Programul editiei Ethno-Jazz 2009 contine nume de referinta, cum ar fi trupa georgiana The Shin, adorata de publicul nostru (avand la activ Prize Winners la numeroase festivaluri de jazz, cu Zaza Miminoshvili – „The best guitarist”); stelele Ferenc si Zoltan Kovacs din Ungaria, cunoscutii castigatori ai „Best Hungarian Jazz/World Music Album” in 2000 si 2001, Prince Award-2004, Surround Music Award-2005 in Los Angeles. Ne vom bucura de evoluarea lui Jordi Albert, Joan Herrero, Lara Bello din Spania, laureati ai Eurojazz festival din 2008. Ii vom admira si pe Grzegorz Karnas din Polonia, detinatorul Premiului I la „Jazz Vocalist Concurs” din Bruxelles in 2006 si al Premiului I la „Crest Jazz Vocal Concurs” din Franta in 2007.

Desigur, o vom avea in prim-plan si pe organizatoarea festivalului nostru – trupa TRIGON, care a luat Grand Prix-ul Charles Cros Art Academy, Premium Chok in Franta, alaturi de legenda jazzului mondial – Klaus Paier din Austria, unul dintre cei mai mari acordeonisti din Europa cu renume mondial. Ne vom bucura de prezenta lui Louis Sclavis din Franta, detinatorul Premiului I al anului in Barcelona, al Premiului National pentru Muzica al Ministerului francez al Culturii etc. Alte nume mari ale genului venite la Chisinau – Steve Shehan, reprezentand Franta si SUA, si Renato Borghetti din Brazilia care detine Grammy Latino-2008.

Traditional a devenit nu doar acest festival de exceptie, ci si actiunile sociale care sunt deja o veriga puternica a evenimentului. O parte din banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi transferati de catre organizatori pe conturile Sectiei nou-nascutilor de la Spitalul Clinic nr. 2, Scolii-internat din s. Socii Noi (Falesti) si Scolii-internat nr. 1 din Chisinau, precum si veteranilor scenei.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *