Moldova

Filip vrea să guverneze în alianță cu PSRM și ACUM, după ce în urmă cu un a votat alături de Dodon și Șor demiterea guvernului Sandu

Filip a declarat luni seară, în cadrul unui live pe Facebook, că în acest moment Republica Moldova se confruntă cu criza pandemică și una economică și că un scrutin anticipat în viitorul apropiat nu este o variantă bună.

„Să dăm deoparte toate neînțelegerile, toată ura, și să ajutăm această țară. Am propus discuții în Parlament între patru partide: PAS, PSRM, PDM și Platforma DA – partidele autentice. Să elaborăm un plan anticriză, să votăm împreună un Guvern care să pună în aplicare acest plan anticriză. Tot în acest timp să izolăm partidele care au dat dovadă de practici vicioase în Parlament, astfel să asigurăm o curățare a clasei politice. Abia apoi să mergem în anticipate”, a declarat Filip.

El a mai spus că, altfel, dacă vor fi provocate anticipate acum, „riscăm nu doar să conservăm actualele probleme cu care se confruntă Republica Moldova, ci chiar și să le agravăm”.

Amintim că în noiembrie 2019, Pavel Filip și toată fracțiunea PDM alături de ȘOR și PSRM au votat pentru demiterea Guvernului Sandu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *