Educație

Fiul unui deputat, admis la una din cele mai prestigioase universități din LUME. Cum poți să obții și tu o astfel de bursă

Valeriu Ghilețchi a spus că, orice realizare frumoasă a unuia dintre cei trei copii este o mare bucurie pentru el.

„Este de fapt împlinirea pe care o poți avea ca și părinte. Doi ani în urmă, fiul mai mare, Stanislav, a obținut bursa Chevening și a mers la studii la London School of Economics, unde și-a luat masteratul în politici publice, un masterat cu mențiune (merit în engleză). Anul acesta Eugen a obținut aceeiași bursă fiind admis la studii la Imperial College din Londra, una din Universitățile top din Marea Britanie, unde va face masteratul în finanțe și contabilitate. Nu pot spune că îmi merge cu familia, deoarece prefer să spun că Dumnezeu binecuvântează familia noastră”, spune alesul poporului.

Uite cum poți să obții și tu o astfel de bursă 

Bursele Chevening sunt acordate persoanelor fizice cu medii academice înalte, tinerilor profesioniști ambițioși și cadrelor academice puternice, care și-au afișat potențialul de lider. Bursa oferă ajutor financiar ce acoperă costurile de studii de master la oricare din universitățile de top din Marea Britanie, dar și posibilitatea de a deveni parte a unei rețele globale influente, ce constă din peste 44 000 de absolvenți.

Înscrierea este deschisă în perioada 7 august – 7 noiembrie 2017.

Pentru a fi eligibil pentru o bursă Chevening, trebuie să:
# Fii cetățean al unei țări eligibile cu Chevening (Republica Moldova îndeplinește acest criteriu),

# Revii în țara de cetățenie pentru o perioadă de minim de doi ani de la finalizarea bursei,

# Ai o diplomă de licență care îți va permite să intri într-un program post-universitar din Marea Britanie,

# Ai o experiență de muncă de cel puțin doi ani,

# Te înscrii la trei cursuri eligibile diferite de master la universitățile din Marea Britanie și să primești o ofertă necondiționată de la una dintre aceste trei opțiuni până pe 13 iulie 2017,

# Îndeplinești cerința Chevening de cunoaștere a limbii engleze până pe 13 iulie 2018.
Bursa Chevening include:

# taxele de școlarizare universitare,

# o bursă lunară,

# costurile de călătorie spre și dinspre Marea Britanie,

# o alocație de sosire,

# o indemnizație de plecare acasă,

# bursă de călătorie pentru a participa la evenimente Chevening din Marea Britanie.

Bursele Chevening sunt un program global al Guvernului Marii Britanii, fiind finanțat de către Ministerul de Externe și organizațiile partenere. Bursele sunt oferite pentru studii de Masterat la universitățile din Marea Britanie – majoritatea pentru o perioadă de un an – pentru persoanele care demonstrează potențial de lideri, factori de decizie și formatori de opinie.

Înregistrarea poate fi efectuată doar prin intermediul sistemului online. Mai multe detalii citește pe site-ul oficial Chevening.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *