Sănătate

Flotările: grele, dar necesare pentru un corp frumos

Dacă, săptămâna trecută am lucrat partea superioară a abdomenului, acum este momentul să ne concentrăm pentru modelarea părţii inferioare. Pentru realizarea exerciţiului avem nevoie doar de o pernă şi de puţină voinţă. Fixaţi perna sub fese, apoi îndoiţi şi încrucişaţi picioarele. Ridicaţi picioarele şi trageţi-le cât mai mult spre piept, apoi reveniţi în poziţia iniţială (foto 1, 2). Pentru eficienţă trebuie să realizaţi exerciţiul de zece ori în cinci serii.


Foto 1.


Foto 2.

Coapsele pot fi modelate şi întărite destul de simplu. Vă aşezaţi pe saltea şi vă sprijiniţi în palme sau coate, după preferinţe, şi genunchi. Ridicaţi piciorul în lateral (foto 3). Sunt necesare patru serii de exerciţii a câte 20 de mişcări. Acest exerciţiu vă va ajuta să restructuraţi întreaga zonă fesieră.


Foto 3.

Flotările sunt un exerciţiu complex şi destul de greu de realizat. Dacă reuşim să-l facem, vom modela braţele şi umerii, vor lucra muşchii abdomenului, tricepşii şi trunchiul. Chiar dacă nu vom pierde din greutate, corpul va fi frumos. Pentru ca flotările se fie realizate corect, trebuie să ne întindem pe burtă, iar palmele să le aşezăm pe podea puţin mai departe decât umerii. Se îndreaptă mâinile pentru a ridica trunchiul de pe podea. Palmele rămân în aceeaşi poziţie, iar corpul este drept. Când ne ridicăm, trebuie să avem grijă ca spatele să rămână drept. Se expiră în timp ce se îndreaptă braţele, apoi se lasă corpul pe podea (foto 4).


Foto 4.

Pentru început realizaţi o serie de zece flotări, iar în timp puteţi mări numărul acestora…

Atât pentru astăzi! Pentru că ştim că aveţi imaginaţie şi că veţi combina şi aceste exerciţii cu cele prezentate în ediţiile trecute, nu ne rămâne decât să vă spunem: SPOR LA TREABĂ!
 
Timpul Suplimentul Femeia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *