Actualitate

Folia de aluminiu nu este cea mai indicată opțiune de a acoperi mâncarea. Cu ce ai putea să o înlocuiești

Resturile de mâncare rezistă, în frigider, dacă sunt sigilate și păstrate corespunzător, în jur de patru zile. Pentru majoritatea oamenilor, cea mai simplă variantă este să acopere farfuria cu folie de aluminiu și să o pună la rece. Cu toate astea, acoperirea mâncării cu folie de aluminiu prezintă anumite riscuri de sănătate.

Așa cum noi avem nevoie de aer pentru a respira, bacteriile au nevoie de aer pentru a-și atinge potențialul maxim. Unele bacterii, cum ar fi stafilococii și bacilii (care cauzează boli transmise de alimente), produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile înalte. Când un preparat fierbinte este lăsat la temperatura camerei pentru mai mult de două ore, bacteriile se înmulțesc rapid.                                                                                                                                                          
Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi mâncarea nu previne acest lucru deoarece nu sigiliează complet mâncarea de aer.

„Bacteriile se înmulțesc mai repede în prezența aerului, deci trebuie să aveți cutiile necesare sau să împachetați corect mâncarea. Altfel, mâncarea nu va rezista” ne spune specialista în nutriție și dietă Linsday Malone, pentru Reader’s Digest.

CUM AR TREBUI ÎNSĂ SĂ ÎMPACHETEZI ALIMENTELE RĂMASE

1. Depozitați-le în recipiente etanșe pentru a accelera procesul de răcire și pentru a ține bacteriile departe de mâncare
2. Asigurați-vă că băgați mâncarea la frigider după cel mult două ore. Lactatele și carnea sunt predispuse în special la bacterii.
3. Aruncați mâncarea care a stat mai mult de două ore afară.
4. Aveți grijă la alimentele pe care nu trebuie să le depozitați în frigider.                                                                                                                                                  
„Dacă vă rămâne foarte multă mâncare, cel mai inteligent lucru ar fi să puneți o parte în frigider, iar cealaltă parte să fie împachetată bine și depozitată în congelator”, a mai adăugat Malone.                                                                                                                                                                                                          
Sursa: Digi Life

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *