Ultima oră

Fost angajat SRI, REȚINUT de DNA! Victimele: Politicieni din PSD și PMP

Dincă a reușit de-a lungul timpului și escrocheze mai multe persoane, unele dintre ele în funcții importante, pretinzându-le sume de bani în schimbul unor servicii pe care le promitea că le va face ulterior.

180.000 de euro pentru o minciună

Potrivit DNA, în perioada 5 august 2020 – 16 septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins 180.000 euro în schimbul intervențiilor, prin intermediul altei persoane, la judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău și Curții de Apel Bacău, pentru a-i determina să dispună punerea în libertate a unei persoane cercetate într-un dosar al DNA, iar ulterior, în faza de judecată, aplicarea unei pedepse la închisoare cu suspendarea executării.

Originar din județul Mehedinți, escrocul s-a mutat cu chirie în București pentru a fi credibil.

Așadat, Ion Mihai Dincă ar fi pretens de la soția bărbatului care avea probleme cu legea, suma de 90.000 de euro. Pentru că femeia l-a rugat să mai scadă din sumă pentru că nu are atâția bani, escrocul a admis ca prima tranșă să fie de „numai” 60.000 de euro.
La data de 22 septembrie 2020, Tribunalul București a admis cererea procurorilor și a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. Miercuri, 30 septembrie, judecătorii de la Curtea de Apel București au programat judecarea contestației inculpatului la măsura arestării preventive.

Dincă nu este la primul dosat în care este acuzat de înșelăciune, dar nici la prima condamnare pentru alte infracțiuni comise.

Dincă, un „client” obișnuit al penitenciarelor

În alt dosar, Dincă a fost trimis în judecată pentru șantaj și înșelăciune, după ce s-a dat drept angajat al Guvernului și a reușit să păcălească o femeie din comuna gorjeană Bîlteni cu suma de 500 de lei.

Angajații Direcției Generale Anticorupție au fost sesizați de femeia șantajată, iar escrocului i s-a întocmit dosat penal.

Ion Mihai Dincă ar avea un bogat trecut infracțional, făcând pușcărie în două rânduri pentru trafic de influență.

El s-a ales cu 4 ani de închisoare după ce le-a promis unor tinere absolvente de Drept că le va ajuta să intre în Barou.

Doi politicieni păcăliți de Dincă

Într-un alt dosat, Dincă este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu după ce a înșelat două femei cărora le-a promis angajări la sta pe posture bine plătite.

Cele două persoane „vrăjite” de escroc sunt o consiliera județeană PSD din Constanța, candidata pentru un nou mandat și o fostă directoare DSV, candidata PMP pentru o primărie din Mehedinți, potrivit justnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *