Actualitate

Fost parlamentar rus: „Rusia este asemenea Germaniei hitleriste”

„Situația din Rusia acum este la fel ca în Germania lui Hitler <…> Întreaga țară a înnebunit-o într-o frenezie pseudo-patriotica” – a spus Voronenkov.

Potrivit fostului deputat, „Crimeea a devenit un test de turnesol – el i-a unit pe rusi în jurul ideii de a ******** (fura) ceva de la vecinul său”.

Voronenkov a spus ca nu a votat în Duma de Stat pentru ”unirea” Crimeei la Rusia. El a spus că acest lucru pentru el l-au făcut alți membri ai fracțiunii Partidului Comuniștilor.
De asemenea, el a declarat că în Rusia se falsifica rezultatele alegerilor, la toate nivelurile – de la municipale la federal – iar FSB a uzurpat puterile tuturor agențiilor de aplicare a legii din țară.

Voronenkov a confirmat faptul că a depus mărturie la Biroul Procuraturii Generale a Ucrainei în cazul lui Viktor Ianukovici, care este acuzat în Ucraina de trădare de stat.

Voronenkov a părăsit Rusia în octombrie 2016, iar în decembrie el a primit cetățenia Ucrainei.

„Comițând agresiunea împotriva Ucrainei, Rusia s-a certat cu comunitatea internationala, acest lcuru a fost făcut chiar și cu încălcarea legilor federale ruse privind referendumul”, – a spus Voronenkov.

Denis Voronenkov a fost deputat al Dumei de Stat din Rusia în legislatura 2011-2016 și membru al fracțiunii Partidului Comuniștilor. La sfârșitul lunii ianuarie 2017, „Kommersant” a scris că Denis este martor în dosarul initiat de Procratura Generala a Ucrainei împotriva lui Viktor Ianukovici, fostul presedinte la Ucrainei. 

paginaderusia.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.